StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHRVATI IZ TALIJANSKE POKRAJINE VENETO SASTALI SE U PADOVI

Klapa Amfora pjevala u svetištu Leopolda Bogdana Mandića

Piše PSD.
14. svibnja 2017. - 11:04
Jučer je bio veliki dan za Hrvate u talijanskoj pokrajini Veneto. U Padovi su Hrvatska matica iseljenika Dubrovnik i Hrvatska zajednica Veneto u Svetištu Bogdana Leopolda Mandića organizirale koncert Klape Amfora iz Dubrovnika.
 
Na koncertu je bio i Damir Grubiša, veleposlanik Republike Hrvatske u Rimu.
 
Pred početak koncerta nazočne  su pozdravile i govorile o tradiciji održavanja susreta Hrvata u iseljeništvu, te  najavile koncert klapske pjesme  na hrvatskom jeziku Maja Mozara, voditeljica Matice iseljenika Hrvatske Dubrovnik, a na talijanskom Duška Madunić, predsjednica Hrvatske zajednice Veneta.
 
Dubrovkinje su u skladu s prigodom i mjestom održavanja koncerta otpjevale  pretežno sakralne pjesme, uz koju dubrovačku i na veliko veselje svih, i uz veliki aplauz, koncert završile pjesmom Bože čuvaj Hrvatsku.
 
Na koncertu je bila i Ana Bedrina, bivša voditeljica Hrvatske matice iseljenika Pula, koja je u suradnji s Majom Mozara pomagala organizirati i prethodne susrete Hrvata iz Veneta. 
 
Poslije koncerta u teatru Svetišta nastavilo se druženje uz prigodan domjenak, a dame iz Amfore ni tu nisu štedjele grla i na oduševljenje svih obradovali ih s još lijepih pjesama.
 
Ž.T.
 
09. svibanj 2024 06:33