StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUŽAS U AUSTRALIJI

Katamaran napali morski psi, izgrizli oba trupa pa je počeo tonuti; tri člana posade su spašena

Piše Hina
6. rujna 2023. - 09:49
A handout picture released by the Australian Maritime Safety Authority (AMSA) on September 6, 2023 shows an inflatable catamaran in the Coral Sea, some 800 kilometers southeast of Cairns. Three men -- two Russians and a French citizen -- were plucked to safety September 6 after sharks started tearing chunks from their inflatable catamaran as they attempted to sail to Australia. (Photo by Handout/Australian Maritime Safety Authority (AMSA)/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT ”AFP PHOTO/AUSTRALIAN MARITIME SAFETY AUTHORITY” - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTSHandout/Afp

Trojica muškaraca spašena su s gumenog katamarana u Koraljnom moru, oko 835 kilometara od istočne obale Australije, nakon što je njihovo plovilo, kojeg su napali morski psi, počelo tonuti, priopćile su u srijedu vlasti.

Dva Rusa i jedan Francuz plovili su gumenim katamaranom Tion dužine devet metara. Isplovili su iz Vanuatua prema australskom lučkom gradu Cairnsu.

Australska uprava za pomorsku sigurnost (AMSA) reagirala je na pozive u pomoć i uz pomoć uređaja za pozicioniranje organizirala spasilačku akciju. AMSA je zatražila od kapetana broda Dugong Ace, koji plovi pod panamskom zastavom, da im pritekne u pomoć jer su bili najbliže katamaranu.

Spašeni su u Koraljnom moru, na 835 kilometara o Cairnsa. Njihov katamaran je počeo tonuti nakon što su morski psi izgrizli oba trupa njihovog plovila.

U četvrtak ujutro bi troje moreplovaca trebalo stići u Brisbane, 1400 kilometara južno od Cairnsa, piše Hina. 

27. travanj 2024 14:02