StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTužni odlazak

Kasandrina majka: ‘Poljubile smo se i zagrlile. Navečer je zaspala i više se nije probudila.‘ Pjevačica je u siječnju bila prekinula šutnju dugu 14 godina: ‘Svi me nešto traže. It’s OK. Razumijem ja to...‘

Piše M.P.
20. prosinca 2021. - 22:13

- Sa scene sam otišla jer nisam htjela pošto poto biti u javnosti i privlačiti pozornost. Imala sam endometriozu, nisam mogla hodati, dogovoriti kavu s frendicom. Nisam išla ni na skijanje ni na kupanje 20 godina. I što ću ja biti poznata po svojim privatnim stvarima, rekla je Kasandra u siječnju ove godine za 24 sata, prenosi Slobodna Dalmacija.

Bio je to njezin prvi istup u javnosti nakon 14 godina koliko se nije znalo gdje je i što radi nekadašnja dance zvijezda 90-ih pravog imena Davorka Ručević.

Posljednji se put pojavila 2007. na rođendanu bivšeg menadžera Vladimira Mihaljeka Mihe u zagrebačkom hotelu. Novinari su pisali kako je i tada izgledala jednako zanosno kao devedesetih kad je svojim dubokim glasom vladala hrvatskom dance scenom.

Nakon što je iznenada nestala iz javnosti o pjevačici su kolale razne priče poput onih da je slijepa i da ima psihičkih problema. No govorkanjima je odlučila stati na kraj u siječnju kad je razgovarala s novinarkom 24 sata.

- Svi me nešto traže. It’s OK. Razumijem ja to sve. Ali sumnjam da netko rođen 2000. godine zna tko je Kasandra. I dalje sam vitka i visoka, jedino sam izvadila one silikone iz usana kod dr. Džepine. Nisam više onako napuhnuta. Jedino nisam našla frizerku da mi kosa bude kao u Lejle Filipović. Da mi je Tarik Filipović frajer, potpisala bih odmah, rekla je tada.

Na pitanje bi li se vratila na scenu odgovorila je: Mene glazba vuče, imam glazbenu školu. No sad su važnije neke druge stvari. Kad se rodiš s darom za glazbu, profesorica me izdvojila iz pet škola i poslala u glazbenu školu, postoji želja. Trebam obnoviti znanje klavira, kao što i obnavljam znanje jezika. Imala sam peticu iz engleskog i njemačkog. To mi je razbibriga. Slušam Stevieja Wondera da se opustim, umjesto apaurina, kazala je preminula pjevačica koja je s majkom Darinkom živjela u stanu na zagrebačkom Bukovcu.

Za Zagreb.info dala je kratku izjavu o posljednjim trenucima svoje kćeri.

- Navečer je zaspala i više se nije probudila… Užasno mi je teško, trenutno se nalazim kod prijateljice jer ne mogu biti sama. Navečer smo se poljubile i zagrlile, svaka je otišla u svoj stan i sutra je više nije bilo, rekla je potresena majka Darinka.

Zasad nije poznat točan uzrok njene smrti. Endometrioza, bolest koju je imala, javlja se od rane mladosti i može poremetiti menstrualni ciklus. Ako se ne liječi, može dovesti i do neplodnosti. Najčešće je imaju žene koje nisu rađale, a ciste se uklanjaju hormonalnom terapijom ili laparoskopskim zahvatom.

Kasandra se proslavila glasom koji je imao raspon od čak 4 oktave, a bila je najpoznatija po hitovima kao što su Sladoled, Nisi ti jedini na svijetu, Kazna, I’ve got a feeling...

10. svibanj 2024 07:53