StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZVJERSKI ČIN

Jezivo ubojstvo u njemačkoj prijestolnici: učitelj raskomadao ljubavnika kako bi zadovoljio svoje maštarije o kanibalizmu

Piše PSD
10. siječnja 2022. - 15:55

Učitelj iz Njemačke, 42-godišnji Stefan R., osuđen je u petak na doživotni zatvor nakon što je dokazano da je ubio čovjeka kako bi ispunio svoje "maštarije o kanibalizmu".​ Osuđen je za ubojstvo 43-godišnjeg mehaničara i remećenje mira mrtvih, navodi se u izvješću berlinskog državnog suda, donosi Washington Examiner, a prenosi Slobodna Dalmacija.

- To što ste učinili bilo je neljudski - rekao je sudac Matthias Schertz ​optuženiku.

Stefan je svoju žrtvu upoznao preko internetskog portala za upoznavanje, nakon čega je ona pristala na seksualne aktivnosti u njegovom domu. Kad je muškarac stigao u stan, Stefan ga je ubio, raskomadao i potom raznio dijelove njegova tijela po njemačkoj prijestolnici.

Pokojni mehaničar nije očekivao "napad na svoj život", navodi se u izvješću. Stefan je "razvio ideje o klanju i kanibalizmu", a bio je aktivan na forumima o kanibalizmu, rekao je Schertz.

Istražitelji su u Stefanovom stanu, prema izvješću, otkrili "specijalne noževe" i pilu za kosti, a Stefan je žrtvi skinuo genitalije s namjerom da ih pojede. Nije se moglo utvrditi je li to i učinio, rekao je sud.

Kosti mehaničara pronašle su vlasti u berlinskoj šumi nakon tjedan dana potrage.

Sud je utvrdio kako Stefan snosi "posebno tešku" odgovornost za svoje postupke. To znači da nema pravo na automatski uvjetni otpust nakon 15 godina, kao što je to uobičajeno u Njemačkoj. Stefan je osporio optužbe i rekao da je žrtvu pronašao mrtvu u svom stanu nakon što su zajedno proveli noć. Prema njegovim riječima, vlasti o tome nije obavijestio kako se ne bi doznalo da je homoseksualac.

02. svibanj 2024 05:58