StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetGRANTURISMO U GRADU

JADRANSKA TURNEJA Skupocjena karavana svratila do Grada

Piše D.V.
9. svibnja 2018. - 17:14

Na velikoj jadranskoj turneji članovi ekskluzivnog automobilističkog kluba Granturismo nakratko su se zaustavili u Dubrovniku.
Do luksuznog hotela Dubrovnik palace na predjelu Lapada dovezlo se 35 skupocjenih automobila od kojih najvredniji stoji više od 450 tisuća eura, a riječ je o posebnom izdanju Lamborghini Aventadora. U povorci 'brzih, žestokih i skupih' našli su se i drugi egzotični automobili, među kojima su dominirali modeli iz grupe Ferrari.

Granturismo je osnovan u lipnju 2002. godine u Švedskoj, kao svojevrsno bratstvo za vlasnike superautomobila diljem globusa. Danas klub broji oko pet tisuća članova iz cijelog svijeta, iz svih zemalja Europe, SAD-a, Južne Afrike, Azije i Australije. Poveznica članova izvanserijski su automobili vrijedni stotinjak tisuća eura.

Svake godine Granturismo za svoje poklonike organizira 10 do 12 druženja, a ove godine odlučili su svratiti do Hrvatske, domovine Mate Rimca koji je ljubiteljima skupocjenog voznog parka itekako dobro poznat.

Članovi kluba jadransku su turneju počeli 5. svibnja u Opatiji, a završna je točka Solun u Grčkoj, gdje karavana stiže 13. svibnja. U srijedu ujutro iz Dubrovnika su vozači Granturisma produžili prema Crnoj Gori i dalje za Albaniju, a na ruti im se našao i Mostar.

02. lipanj 2024 08:45