StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRAT NE PRESTAJE

Izrael započeo kopneni napad, vojne snage ušle u pojas Gaze: ‘Ova će se operacija nastaviti onoliko dugo koliko bude potrebno‘

Piše hina
14. svibnja 2021. - 08:05

Izraelske trupe ušle su u pojas Gaze u sklopu tekuće vojne operacije protiv palestinskog islamističkog pokreta Hamas, priopćila je izraelska vojska u petak.

"Izraelske zračne snage i kopnene trupe izvode napad u pojasu Gaze", kazao je glasnogovornik vojske Jonathan Conricus, potvrdivši da su izraelski vojnici ušli u palestinsku enklavu.

Suočena sa sve većom raketnom vatrom Hamasa i Islamskog džihada, izraelska vojska rasporedila je tenkove i druga oklopna vozila duž barijere koja odvaja Izrael od palestinske enklave iz koje se izraelska vojska jednostrano povukla 2005. godine.

"Spremni smo i nastavljamo se pripremati za različite scenarije", rekao je ranije glasnogovornik vojske, precizirajući da je kopnena invazija "jedan od scenarija".

Ministarstvo obrane dalo je zeleno svjetlo vojsci da mobilizira tisuće rezervista ako je potrebno.

"Rekao sam da ćemo natjerati Hamas da plati vrlo visoku cijenu. To činimo i nastavit ćemo to raditi s velikim intenzitetom. Zadnja riječ nije izrečena i ova će se operacija nastaviti onoliko dugo koliko bude potrebno ”, ustvrdio je izraelski premijer Benyamin Netanyahu u poruci objavljenoj na Twitteru nakon ulaska izraelskih kopnenih trupa u Gazu.

26. travanj 2024 15:28