StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPONOVO U PROBLEMIMA |

ITALIJA UVODI KARANTENU U VIŠE REGIJA: Toscana i Kampanija idu u crvenu zonu, zatvaraju se kafići, restorani, trgovine...

Piše reuters.com
13. studenog 2020. - 20:01
- Ograničenja usmjerena na usporavanje rasta oboljelih od koronavirusa biti će proširena u raznim talijanskim regijama, a Toskana i Kampanija bit će određene kao rizične "crvene zone", priopćilo je u petak talijansko ministarstvo zdravstva, piše reuters.com.

Italija je tijekom prethodna 24 sata registrirala rekordnih 40.902 novih slučajeva obiljelih od koronavirusa, čime je ukupan broj od dolaska pandemije u veljači dosegao 1,107 milijuna.

Početkom ovog tjedna talijanska vlada izmijenila je područje zona i ponovno ga revidirala. Nakon pregleda najnovijih podataka odlučila je Toskanu i Kampaniju uvrstiti na crvenu listu koje se na taj način pridružuju Lombardiji, Pijemontu i Valle D’Aosti te provincijama Bolzano i Kalabriji.

Ljudi koji žive u tim područjima smiju napuštati domove samo zbog posla, zdravstvenih razloga ili hitnih slučajeva. Kafići, restorani i većina trgovina moraju ostati zatvoreni, piše reuters.com.
28. travanj 2024 20:08