StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSVE ISPOČETKA

Hrvati iz Zambije idu na novo ročište! Javili se i Zambijci: ‘Optužbe su obnovljene...‘Evo što kažu iz Odjela za odnose s javnošću Imigracijske službe u Zambiji

Piše jl
8. veljače 2023. - 15:23
Ndola, 230123. Oko devet sati osmero Hrvata dovedeno je na otvorenom pick up vozilu na sud u Nandoli gdje je za danas i za srijedu zakazano rociste. U petak su ispunili uvjete za obranu sa slobode i ocekuje se da budu pusteni iz pritvora.Marko Miscevic/Cropix

Hrvatski državljani koji su jučer ponovno uhićeni u Zambiji pod istim optužbama za pokušaj trgovine djecom i krivotvorenje dokumentacije o njihovu posvojenju sutra bi se trebali naći pred sudom u Ndoli na novom ročištu, potvrdio nam je Namati H. Nshinka, voditelj Odjela za odnose s javnošću Imigracijske službe u Zambiji.

U priopćenju za javnost koje nam je poslao piše kako je Odjel za useljeništvo ponovno uhitio osmero hrvatskih državljana, nakon slučaja u kojem ih se tereti da su pokušali trgovati četvero kongoanske djece u dobi između jedne i tri godine, a koji je prekinut 6. veljače 2023.

"Imigracijski službenici ponovno su uhitili Hrvate 7. veljače 2023. i pritvorili ih, te čekaju kazneni progon na temelju obnovljenih optužbi koje su još uvijek vezane uz pokušaj trgovanja djecom. Vjerojatno će se ponovno pojaviti pred sudom 9. veljače 2023.", piše u priopćenju za javnost koje nam je poslao Nshinka.

27. travanj 2024 10:23