StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOBITELJSKA DRAMA

Hariz Nurkić o teškim optužbama svog sina Jusufa: Amerika i dolari jesu sila, al‘ je babo velesila!

Piše dv
4. kolovoza 2023. - 11:44

Jusuf Nurkić, zvijezda NBA lige oženio se nedavno u Dubrovniku, no tom velikom glamuroznom vjenčanju nije nazočio negov otac Hariz. Isprovocirani Jusuf otkrio je kako s ocem nema nikakav kontakt već godinama jer je  godinama zlostavljao i njega i majku.

Danima se već u medijima  prenosi što je o svemu rekao Jusuf, a Dnevni avaz donosi nove detalje u kojima otac kaže kako je Jusuf izjavama "osramotio sebe i svoju porodicu. Nije on neka veličina, kako je umislio, želim samo da ga malo spustim na zemlju, da ga vratim na fabričke postavke. On je odgajan kako Bog nalaže i po propisu, a loši savjetnici pokušavaju utjecati na to. Sramotim se ovom pričom, ali hoću da mu pokažem da novac ne može kupiti karakter, jer najjače oružje nije novac, nego moral. Moral koji on posjeduje. Moj cilj kao roditelja je bio da odgojim djecu na ponos nacije i u tome sam uspio - kazao nam je Hariz.

Stariji Nurkić čestitao je sklapanje braka svom sinu i snahi Emini i, kakao nam je rekao, nije željan poklona ni dolara.

- Samo želim da moje dijete ostane moje dijete, bez obzira na postignute rezultate i veličinu i da cijeni roditeljski trud i odricanje u životu. Amerika i dolari jesu sila, ali je babo velesila. Bog, babo i Bosna - poručio je Nurkić, koji je dodao da je siguran da je sve to Jusuf kazao u afektu.

01. svibanj 2024 01:06