StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNOVE INFORMACIJE

Grčki novinar objavom zatresao zemlju: ‘Naša policija je sve znala, Hrvatima je bio otvoren put za lom i kaos!‘

Piše Sportske novosti
14. kolovoza 2023. - 10:39

Na bazi sata pojavljuju se nove informacije o slučaju koji je početkom proteklog tjedna šokirao Grčku i Hrvatsku. U navijačkim neredima u atenskom kvartu Nova Filadelfija život je izgubio 29-godišnji Michalis Katsouris. Navijač AEK-a smrtno je stradao prilikom uboda nožem u ruku od strane zasad nepoznatog počinitelja. U neredima su sudjelovali i navijači Dinama te atenskog Panathinaikosa, s kojim su u bratskim odnosima. AEK i Dinamo trebali su u utorak igrati utakmicu kvalifikacija Lige prvaka u Ateni, no zbog nemilih događaja ona je odgođena, prenosi Jutarnji list.

Ukupno 105 navijača uhićeno je zbog sudjelovanja u neredima, a petoricu se sumnjiči za ubojstvo Katsourisa. Čovjeka koji ga je ubo nožem policija i sudstvo tek otkrivaju, a svi uhićeni bit će sprovedeni u istražne zatvore diljem Grčke nakon za vikend odrađenih ispitivanja.

Nove informacije ovoga puta u prvi plan stavljaju snage reda i sigurnosti u Grčkoj. Tamošnji portal Newsit donosi veliku analizu grčkih novinara koja govori o tome da su policajci bili spremni na to da će se na ulicama Atene dogoditi incident.

- U tijeku je specijalna interna istraga grčke policije (EL.AS). Znamo što se događalo, a nakon češljanja onih koji su te noći bili na terenu, istraga se sada fokusira na više rangirane policijske dužnosnike - stoji objavljeno u novinama BIMA, uz potpis istraživačkog novinara Vassilisa Lambropoulosa.

Grčki kolega napisao je: Kad su policajci shvatili da će do nereda doći u Novoj Filadelfiji, već je bilo kasno.

To potkrepljuje sljedećim:

- Policija je znala baš sve. Čekali su navijače na drugom mjestu. Znalo se da će ultra-desni navijači Dinama napasti AEK-ovce, ali policija je to očekivala na trgu Argentinis, a ne 10 kilometara dalje, u Novoj Filadelfiji. Policija je imala informacije o tome što se sprema, visoko rangirani dužnosnici sve su znali - piše Lambropoulos.

Još mu je jedan potez grčke policije neshvatljiv.

- Policija je Dinamovce htjela sačekati na križanju avenije Alexandra. Čekali su ih na jednom mjestu, što je bataljonu hrvatskih navijača otvorilo put da neometani dođu do Nove Filadelfije po već isplaniranom programu. Došli su pred AEK-ov stadion, a onda je počeo lom, ubijanje, kaos...

26. travanj 2024 09:06