StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRAZVOJ GOLF VS. HRVATSKA

Franković komentirao Mesića: ‘Je li u redu, kad izgubiš, koristiti neprimjeren rječnik za jednog starijeg gospodina koji je ujedno bio i predsjednik države protiv koje je svjedočio?‘

Piše DV
1. studenog 2023. - 14:15

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković komentirao je istup Stjepana Mesića, bivšeg hrvatskog predsjednika, na temu arbitražnog postupka tvrtke Razvoj Golf vs. Hrvatska. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Bivši predsjednik Republike Hrvatske, prije nekoliko dana na temu njegove uloge kao svjedoka tvrtke Razvoj Golf u arbitražnom postupku koji se vodio u Parizu protiv Republike Hrvatske kazao je, između ostalog, kako citiram: " G.... uvijek isplivaju" - napisao je.

image

Gradonačelnik Mato Franković

Grad Dubrovnik/

- Vrlo rijetko se mogu složiti s gospodinom Mesićem, ali ovaj put je u pravu. I tako je zapravo i bilo. Naime, drago mi je što je Republika Hrvatska dobila u arbitražnom sporu vrijednom više od 200 milijuna eura, a strana gospodina Mesića izgubila.

- Eto i baš sve što je trebalo isplivati, isplivalo je - kako to nazvati prepuštam njemu.

- U redu je ljutiti se kad gubiš, a je li u redu kad izgubiš koristiti neprimjeren rječnik za jednog starijeg gospodina koji je ujedno bio i predsjednik države protiv koje je svjedočio mislim da i nije. Ali, eto ljudi kad gube pomalo izgube i kompas.

image

Stipe Mesić

Davor Pongracic/Cropix/Cropix
07. svibanj 2024 03:02