StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOTVORENI OD 12. LIPNJA

FOTOGALERIJA Renovacija hotela Rixos Premium Dubrovnik najveća je ovogodišnja investicija u dubrovački turizam

Piše DML
10. lipnja 2020. - 13:06
Ovog ljeta, u turistički izazovnom razdoblju uzrokovanom pandemijom COVID-19, Dubrovnik dobiva luksuzni lifestyle hotel s 5 zvjezdica, nadaleko poznat po svojoj gostoljubljivosti i biranoj gastromskoj ponudi.
Luksuzni Rixos Premium Dubrovnik, hotel s 5 zvjezdica i jedan od tek osam Rixos Premium hotela na svijetu, otvorio je svoja vrata nakon osam mjeseci intenzivne renovacije. Riječ je o investiciji vrijednoj više od 150 milijuna kuna, ujedno i najvećem ovogodišnjem ulaganju u dubrovački turizam, koje se uspješno realiziralo unatoč izazovima koje je pred turistički sektor postavila globalna pandemija korona virusa.

Stižu prvi gosti
- Još smo prije 16 godina prepoznali snažan potencijal i izniman položaj hotela za koji danas ponosno mogu reći da je jedan od najluksuznijih hotela u Hrvatskoj. Uvjeren sam kako ovom vrijednom investicijom doprinosimo povećanju turističke ponude grada Dubrovnika i razvoju čitave destinacije. Prvi su gosti već počeli stizati i siguran sam da ćemo višestruko opravdati njihova očekivanja - istaknuo je direktor hotela Ayhan Basci koji već 13 godina živi na dubrovačkoj adresi i koji je u dubrovačkom Rixosu od njegovog otvaranja 2007. godine.

Originalni hamam
Za dizajn interijera zaslužna je Ina Rinderknecht, renomirana dizajnerica i dobitnica brojnih nagrada struke za luksuzne hotele koje je dizajnirala na mnogim europskim i svjetskim lokacijama. Zajedno sa svojim švicarskim timom, dizajnirala je elegantan i moderan izgled novog Rixos Premium Dubrovnik hotela u kojem dominiraju blage, opuštajuće, mediteranske boje.
Rezultat investicije potpuno je obnovljeni hotel s 310 luksuznih soba – 190 superior soba, 10 deluxe soba, 55 standard soba, 37 classic soba, 17 apartmana i jedan predsjednički apartman. Obnovljene su sve javne površine te recepcija hotela, lobby bar s terasom, glavni hotelski restoran s terasom, svi hodnici i liftovi, balkoni i terase hotelskih soba, obogaćene su spa & wellness te fitness & gym ponuda. Osim toga, potpuno je obnovljen i Anjana Spa koji se prostire na dva kata, ukupne površine 2.000 kvadratnih metara, te nudi različite masaže te body & mind tretmane. U ponudi se nalaze i orginalni hamam, jedinstven u hotelskoj ponudi Dubrovnika, prostrani zatvoreni bazen s relax zonom te otvoreni bazen na plaži hotela.

Zadržali 'Libertas'
Birana gastronomska ponuda hotela spoj je mediteranske i internacionalne kuhinje, a obogaćena je novim japanskim restoranom Umi Teppanyaki s konceptom show cookinga, u kojem kuhari s bogatim međunarodnim iskustvom uživo pripremaju delicije ispred gostiju. U gastro ponudi ističe se i glavni hotelski restoran Turquoise, te Libertas Fish restoran smješten na plaži. Novitet je i tematski bar posvećen ljubiteljima sporta i viskija – Sports Bar – koji nudi atmosferu nalik stadionu za uživanje u sportskim događanjima uz ispijanje premium alkoholnih pića.
Vodeći računa o tradiciji, nasljeđu i značaju lokacije i hotela za lokalno stanovništvo, dijelovi hotela zadržali su u svom nazivu 'Libertas' – Libertas bar & Terrace te Libertas fish restaurant smješten na plaži.
Najmodernija Schindler dizala s port i smart sistemom, kompletno su digitalizirana i voze brzinom od 2 m/s – Za silazak s najvišeg hotelskog kata (12. kat) u prizemlje treba samo 16 sekundi.

Stvaranje uspomena
- Vodeći računa o tradiciji, nasljeđu i značaju lokacije i hotela za lokalno stanovništvo, dijelovi hotela zadržali su u svom nazivu „Libertas“ – Libertas bar & Terrace te Libertas fish restaurant. Dobro znamo što Libertas znači Dubrovčanima i želimo nastaviti razvijati hotel da i u budućnosti bude na ponos cijelom kraju, i da nove generacije u njemu stvaraju svoje uspomene - naglasila je direktorica prodaje Sandra Urlić.
Rixos Premium Dubrovnik zapošljava 130 stalnih djelatnika s bogatim međunarodnim iskustvom rada u luksuznim hotelima i restoranima, a više od polovice ukupno zaposlenih čine domaći djelatnici. Unatoč izazovima koje je pred kompaniju postavila situacija s korona virusom, zadržana su sva radna mjesta, a ponose se multikulturalnošću svog osoblja i pozitivnim emocijama koje donose ovakva inspirativna radna okruženja, poštujući bogatu dubrovačku tradiciju i povijest.
Hotel je ovo koji je idealan i za organizaciju poslovnih događanja budući da raspolaže sa sedam multifunkcionalnih dvorana za sastanke, uz bogatu ponudu naprednih tehnologija. Multifunkcionalna dvorana ima mogućnost odvajanja na tri sekcije, a kao jedna cjelina može primiti do 900 gostiju.
U hotelu je moguća i organizacija konferencija, poslovnih sastanaka, vjenčanja, izložbi, prezentacija, tematskih događaja, gala večera, modnih revija i radionica.
Hotel Rixos Premium Dubrovnik jedini je hotel u Dubrovniku s casinom.

O Rixos grupaciji
Hotel Rixos Premium Dubrovnik pripada multinacionalnoj i multikulturnoj Rixos grupaciji koja je dio luksuznog internacionalnog brenda – lanca hotela Accor. Rixos Hotels izvorno je turski brend koji u svijetu trenutačno posjeduje hotele u Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Egiptu, Hrvatskoj (Rixos Premium Dubrovnik), Švicarskoj, Rusiji i Kazahstanu. U skladu s politikom lanca Rixos Hotels, prilikom uvođenja novog premium koncepta, u naziv Rixos Premium hotela dodaje se lokacija na kojoj se hotel nalazi, u ovom slučaju 'Dubrovnik', a riječ je o najvišoj klasi hotela unutar grupacije.
27. travanj 2024 18:23