StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOSAO VRIJEDAN VIŠE OD 200 MILIJUNA EURA

Falkensteiner želi hotelsko carstvo Anđelka Leka

Piše d.v.
18. rujna 2017. - 11:18

Jedan od najdugovječnijih hrvatskih hotelijera i vlasnik HUP-a Zagreb Anđelko Leko, ekskluzivno doznaje Jutarnji list, posljednjih nekoliko mjeseci pregovara o prodaji svog kompletnog hotelskog portfelja što bi, ako se doista i ostvari, moglo biti dosad najveće zabilježeno hotelsko preuzimanje na ovom području.
Vezane vijesti
Lukšići i Leko mogu zadovoljno trljati ruke, a Valamar briljira - vrijednost mu porasla čak 40%
Ovu informaciju Jutarnjem je listu potvrdilo nekoliko dobro upućenih sugovornika, a doznajemo i kako je za kupovinu Lekine hotelske kuće zasad najzainteresiranija austrijska Falkensteiner grupa koja broji više od dvije tisuće zaposlenika, a u Hrvatskoj ima četiri hotela od kojih je posljednji, Hotel Park Punat na Krku, otvorila na ljeto ove godine.
Jutarnji list potvrdu ove informacije pokušao je dobiti i od samog Leke, a on je u kratkom telefonskom razgovoru potvrdio da je posljednjih mjeseci dobivao ponude.
Dobra ponuda
“Ništa još nije gotovo niti dogovoreno. Bilo je nekih razgovora i interesenata, ali nikakav posao nisam sklopio”, kratak je bio predsjednik Uprave HUP-a.
Ovo nije prvi put da se nagađa o tome kako Leko prodaje svoj bogati hotelski portfelj u Zagrebu i Dubrovniku, no sve dosadašnje medijske spekulacije 85-godišnji hotelijer uspješno je demantirao.

27. travanj 2024 07:46