StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetCIJEPLJENJE PROTIV VIRUSA

Evo kada će se cijepiti korisnici domova za starije, kada na krajnji hrvatski jug stižu nove doze, ali i što o cjepivu misle Dubrovčani!

Piše Ahmet Kalajdžić
28. prosinca 2020. - 18:18
Voditelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko- neretvanske županije dr. Mato Lakić najavio je nastavak cijepljenja protiv virusa COVID-19 u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

image
Epidemiolog dr. Mato Lakić
Tonći Plazibat/CROPIX


- Već danas će se cijepiti štićenici domova za starije osobe u Korčuli i Metkoviću, a u tim gradovima će se cijepiti i dio radnika iz Hitne medicine. Sutra ćemo u Dubrovniku cijepiti starije osobe u domu "Domus Christi" te bi sve pristigle doze trebale biti utrošene u dva dana. Slijedeća je pošiljka cjepiva za našu županiju najavljena za 31. siječnja, ali još ne znamo hoće li upravo tada i koliko će nam doza cjepiva stići. Inače, građani se već sada mogu javljati svojim izabranim liječnicima obiteljske medicine, ali još neko vrijeme neće doći na red za cijepljenje, odnosno sve dok se ne priocijepe domovi za starije i zdravstveni radnici. Potom se cijepe osobe starije od 80 godina tako da se građani mogu javiti i čekati svoj red- naglasio je dr Lakić istaknuvši kako se nada da će ovo cjepivo donjeti ono što želimo kroz 2021. godinu, dobru procijepljenost kako bi bili sigurn da se virus više neće epidemijski širiti.

A evo što o početku cijepljenju kažu Dubrovčani i hoće li se i oni cijepiti:

image
Poduzetnica Dragica Jurković
Ahmet Kalajdžić


Poduzetnica Dragica Jurković:- Radim u ugostiteljstvu i građevini. Naravno da ću se cijepiti, čim za to bude prilika! Mnogo je teorija urote, ali me uopće nije strah. Bolje je biti procijepljen. Uostalom, cijepili smo se i prije i evo nas žive i zdrave. Cijepit će se i moj suprug, a kćerka za sada oklijeva. Osobno bih svima preporučila da se cijepe!

image
Poduzetnik Lukša Glavinja
Ahmet Kalajdžić


Poduzetnik Lukša Glavinja:- Cijepit ću se. Imamo određene godine i premda sam sportski tip te ne spadam u rizičnu skupinu, smatram da je za naš život i djelatnosti koje obavljati u ovom gradu, a i inače, jako bitne da se cijepimo. Miaslim da će se turizam pokrenuti, te da će ljudi morati doći cijepljeni ili s testom. Naša će putovanja, barem u prvom periodu, biti uvjetovana time. Stoga ne vidim razlog da se ne cijepimo. Opstrukcija cijepljenja nije dobra!

image
Skiper Ivan Zlošilo:
Ahmet Kalajdžić


Skiper Ivan Zlošilo:- Neću se cijepiti! Ne bih volio biti pokusni kunić! Neka se prvo cijepe članovi hrvatske Vlade pa ćemo dalje! Ako budu dobri rezultati kod onih koji se cijepe i ako se budem morao cijepiti stoga što radim u turizmu, cijepit ću se. Dvojim se jer ni jedno cjepivo nije tako brzo odobreno kao ovo, tako da ni istraživanja nisu mogla biti kvalitetno obavljena kao za sva ostala cjepiva!
 
27. travanj 2024 14:47