StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOSOBNA DRAMA

Ekstremno pretili muškarac postavljen za ruskog komandanta u Zaporižju - dobio još 20 kg od stresa, majka se žalila

Piše Dv
26. veljače 2024. - 14:40

Rus koji pati od ekstremne gojaznosti mobiliziran je u zonu sjevernog vojnog okruga, a u vrijeme mobilizacije imao je 140 kilograma na visinu od 180 cm.

Da stvar bude gora, tijekom službe se od stresa udebljao još 20 kilograma - javlja zp-news.ru.

Timofej M. mobiliziran je 6. listopada 2022. godine. Tada je imao 140 kilograma. Ta težina nikome u vojsci nije smetala, a Timofeju je rečeno da je potpuno zdrav, sposoban za službu i da može pristupiti jedinici. Štoviše, postavljen je za zapovjednika voda u Zaporižju.

Njegova je majka podnijela prijavu vojnom tužiteljstvu i, čini se, postigla cilj: već u prosincu njezin je sin poslan na vojno-liječničku komisiju u Feodosiju. Nakon što ga je pregledao liječnik, Timofej je proveo nekoliko tjedana u krimskoj vojnoj bolnici, gdje je saznao da ga je komisija svrstala u "kategoriju D" s dijagnozom ekstremne pretilosti.

image

Timofej M.

SCREENSHOT/tELEGRAM
Odluka VMA-a poslana je u Moskvu, gdje ju je trebala potvrditi središnja vojnoliječnička komisija. Nakon krimske bolnice Timofeja su poslali kući, ali nikad nije dobio odluku Centralne vojne komisije.

U siječnju je ponovno poslan na liječnički pregled. Na VMA u Kirovu liječnici su potvrdili Timofejevu dijagnozu.

Težina mu je narasla na 165 kilograma, a tome je pridonio stres koji je doživio. Tijekom službe, Timofej je dobio i apneju za vrijeme spavanja.

No, ponovni liječnički pregled nije pomogao: 8. siječnja je mobiliziran i vraćen u jedinicu u Zaporižje. Prema riječima rodbine, problem je u zaključku Središnje vojne komisije.

27. travanj 2024 01:03