StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNemirna noć

Eksplozije odjekivale pojasom Gaze, Izrael odgovorio na napad Libanonaca: ‘Udarit ćemo na neprijatelje!‘

Piše Hina
7. travnja 2023. - 07:08

Izrael je u četvrtak navečer napao infrastrukturu Hamasa u pojasu Gaze,kao odgovor na više od 30 ispaljenih raketa iz Libanona na izraelski teritorij za što okrivljuje palestinske skupine.

Agencija France Presse javlja da su se čule najmanje tri eksplozije u Gazi oko 23:15 sati, nekoliko minuta prije nego što je izraelska vojska objavila da "izvodi udare na pojas Gaze".

Borbeni zrakoplovi pogodili su "tunel" u području Beit Hanoun (sjeverno od pojasa Gaze), a drugi u području Khan Younis (južno od teritorija), navodi se u priopćenju izraelske vojske.

"Pogođena su i dva centra za proizvodnju oružja koja pripadaju Hamasu", islamističkom pokretu koji je na vlasti u Pojasu Gaze od 2007. godine, dodaje se u tekstu, predstavljajući operaciju kao "odgovor na kršenje sigurnosti (Izraela) koje je Hamas ovih dana počinio".

Udari su trajali i pola sata kasnije, a iznad grada se jasno čuo zvuk zrakoplova.

"Udarit ćemo naše neprijatelje i oni će platiti cijenu za svaki napad", rekao je ranije izraelski premijer Benjamin Netanyahu na otvaranju sastanka ograničenog sigurnosnog kabineta.

Poslijepodne je iz Libanona na Izrael ispaljeno više od trideset raketa, što je eskalacija bez premca na izraelsko-libanonskoj fronti od 2006. godine.

Izraelska vojska optužila je palestinske militante da stoje iza pucnjave u kojoj je ozlijeđena najmanje jedna osoba.
 

02. svibanj 2024 03:57