StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHUMANOST NA DJELU |

DUBROVČANI ODLAZE VOLONTIRATI U KENIJU I vi možete pomoći napuštenoj i bolesnoj djeci Afrike

Piše Ahmet Kalajdžić
1. prosinca 2020. - 12:13
Naši mladi sugrađani Ivan Vuković, Damjan Šulić i Ana Matušić za dvadesetak dana putuju u Afriku i daleku Keniju gdje će volontirati i pomagati mališanima u sirotištu u mjestu Subukija. Bit će to još jedna u nizu humaniutarnih akcija u kojoj će Ivan Vuković osobno sudjelovati i doprineti boljitku siromašnoj djeci Afrike. O predstojećem odlasku na "Crni kontinent" Vuković priča:

image
Ivan Vuković


- Na put krećemo 19. ili 21. prosinca iz Splita i putujemo do Nairobija, a potom se namjeravamo prebaciti 250 kilometara na zapad, prema Ugandi i malom mjestu Subukija. U Keniji volontiram još od 2013. godine, a pomaganje mališanima me ispunjava neopisivom srećom i zadovoljstvom što mogu pomoći potrebitima. Naime, u Subukiji se nalazi ustanova, odnosno jedan veliki dom kojem je ime Mali dom, u kojem je dvadesetak djece uzrasta od 5 do 15 godina. Tu volonteri pomažu napuštenoj i bolesnoj djeci kojima je Mali dom jedino utočiste kojeg imaju - priča Vuković te dodaje kako volonteri u spomenutom mjestu volontiraju s djecom u sirotištu te pomažemo u akcijama izgradnje škole, vrtića i sličnih objekata:

image
Ivan Vuković


- Čim smo upoznali naše prijatelje s namjerom skorog odlaska odmah smo prikupili svu planiranu odjeću, obuću i lijekove. Stoga, sve potencijalne donatoree upućujemo na internet stranicu www.malidom.com koja će im omogućiti simbolične uplate za kupovinu cipela školskoj djeci.
28. travanj 2024 17:22