StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZBOG PREVRTLJIVOSTI

Dubrovački domobrani traže da se Stjepanu Mesiću oduzme povelja počasnog građanina

Piše PSD.
1. veljače 2017. - 09:56

Na sjednici Upravnog odbora Udruge Hrvatski domobran Dubrovnik održanoj 31.01.2017. jednoglasno je podržan prijedlog predsjednika dubrovačkih domobrana Željka Kulišića za ukidanjem statusa 'počasnog građanina Dubrovačko-neretvanske županije od 13. svibnja 2008. godine, kao i dodjeljene Povelje počasnog građanina Grada Dubrovnika od 2. veljače 2010. godine bivšem predsjedniku RH Stjepanu (Stipi) Mesiću, priopćili su iz te Udruge.
Pisani zahtjev s obrazloženjem uputit će se Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije, županu Nikoli Dobroslaviću, te Povjerenici Vlade RH za Grad Dubrovnik, gđi Nadi Medović.
Stipe Mesić, je svojim dvojbenim postupcima i neprimjerenim izjavama u razdoblju 1990.-2010. produbljivao jaz i poticao podjele u hrvatskom društvu, pripisivao sebi nepostojeće zasluge, lažno umanjivao i negirao napade Crnogoraca 1991. na Dubrovnik u agresiji JNA i srbocrnogoraca na Republiku Hrvatsku i Dubrovnik.
Udruga dubrovačkih domobrana stoga s pravom sumnja u njegovo domoljublje zbog čestih promjena stavova, obezvrijeđivanja neprijepornih zasluga prvog predsjednika RH sramotnim postupkom 'detuđmanizacije', te isključivim svrstavanjem na stranu anti fašista, čime je izravno onemogućio zatvaranje jednog bolnog poglavlja iz nedavne hrvatske povijesti.
Sve je kulminiralo ovih dana, kada su u javnosti procurile Mesićeve video snimke s početka devedesetih godina prošlog stoljeća, koje su u potpunosti razotkrile 'pravo lice' čovjeka, koji je u dva navrata bio predsjednik RH.
Njegova politička i ljudska nedosljednost i prevrtljivost u javnosti je potpuno raskrinkana, pa je u konačnici nevoljko sam podnio ostavku na mjestu počasnog predsjednika Udruge antifašista.
Dubrovčani su oduvijek bili ponosni na slobodu i mudrost diplomacije koja je pronosila diljem svijeta slavno ime dične Republike. Baš zato, danas se nepotrebno dodvoravati i licemjerno podupirati Mesićevu životnu i političku farsu. To šteti ugledu Dubrovnika i Županije.
Domobrani stoga s punim pravom traže oduzimanje dodjeljenih mu počasti, jer on svojim višegodišnjim političkim i društvenim djelovanjem ne zaslužuje povelje počasnog građanina Grada i Županije, piše uz dobranski pozdrav 'Za Hrvatsku-Uvijek!
Željko Kulišić, predsjednik Udruge Hrvatski domobran Dubrovnik.

27. travanj 2024 13:55