StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKrenuli u Miami

Drama na letu: kapetan nasred Atlantika okrenuo zrakoplov nazad za Frankfurt. Problem nije bio malen

Piše dv
7. travnja 2023. - 09:21

Putnici na letu Lufthanse D-ABYG zasigurno su putovanje na sunčanu Floridu zamislili drukčije i ugodnije. Zrakoplov je poletio iz Frankfurta na Majni za Miami, međutim morao se vratiti usred Atlantika zbog nemalog problema, prenosi Fenix magazin.

Zrakoplov je poletio u ponedjeljak 3.travnja u 11.40 sati iz zračne luke Frankfurt na Majni. Otprilike 8.000 kilometara do sunčane Floride, trebao je trajati oko desetak sat. No nedugo nakon prelaska Britanskog otočja, odnosno usred Atlantika, posada se odlučila naglo vratiti, prenosi Slobodna Dalmacija.

Dok su putnici u zrakoplovu Kranich Airlinea u početku bili još uzbuđeni i i većinom ljuti zbog neočekivanog incidenta, tek se kasnije doznalo zašto se posada vratila u Frankfurt.

Kako je za portal Aerotelegraph rekla glasnogovornica Lufthanse, “došlo je do tehničkog problema”. Ipak, u najvećem njemačkom zrakoplovnom prijevozniku nisu ulazili u detaljnije informacije. Na kraju se ipak pokazalo da je za povratak na polaznu zračnu luku bila kriva hidraulika.

Ipak, slijetanje u Frankfurt prošlo je bez problema. Tri sata nakon toga zamjenski zrakoplov Lufthanse poletio je za Miami. Napokon je tamo stigao u 21:55 po lokalnom vremenu bez ikakvih daljnjih komplikacija.

02. svibanj 2024 20:58