StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSVE ZBOG NAGLASAKA

Doris Pinčić stala u obranu kolege Vicka Dragojevića i poručila hejterima: ‘Ima jedna prosta izjava za one kojima sve smeta...‘

Piše Slobodna Dalmacija
6. listopada 2021. - 07:33

Od prošlog tjedna voditeljskoj ekipi emisije HRT-a "Dobro jutro, Hrvatska" pridružio se Dubrovčanin Vicko Dragojević, iskusni reporter koji je dosad radio u redakciji dopisništva, donosi Slobodna Dalmacija

Odmah nakon Vickova voditeljskog debija na društvenim su se mrežama počela lomiti koplja radi njegovog naglasaka, te je Dragojević, ni kriv ni dužan, postao glavna tema na portalima.

U njegovu su obranu stali kolege pa mu je tako Zlata Muck Sušec posvetila objavu na Instagramu.

- Čovjek koji je zapalio društvene mreže i portale, ne skandalima ni golotinjom, nego naglaskom. Da, ja sam iz Zagreba. I da, Dobro jutro, Hrvatska je emisija za cijelu zemlju pa i šire", napisala je Zlata.

Na to se nadovezala još jedna voditeljica Dobrog jutra, Doris Pinčić, zaželjevši Vicku dobrodošlicu. Nekadašnja glumica koju je javnost prvi put upoznala u seriji Larin izbor, također je imala i poruku za hejtere.

- Joj ima jedna prosta izjava o tima kojima sve smeta ali nećemo dodatno užariti. Sve si lijepo rekla, dobrodošao Vicko, napisala je Pinčić.

- Smatram da svaki rad zaslužuje ocjenu i kritiku. Odradio sam prve dvije smjene kao voditelj Dobrog jutra, i polako slažem dojmove i pravila; kuda gledati, što najaviti..., rekao nam je prošlog tjedna Dragojević.

- Osobno smatram da program HTV-a trpi jedino ispravni književni hrvatski jezik, te da spikeri i voditelji trebaju biti oni od kojih se može učiti. Nema mjesta lokalizmima (poput "dubrovačke deklinacije" - KrešA umjesto KrešE) ali, u mom slučaju, radilo se o lapsusu. Bilo bi, naravno, bolje da lapsusa nema, ali to je, čini se, nešto što ipak moram proći.

Važno je naglasiti da radim s našom fonetičarkom Anom, koja strpljivo ukazuje na greške, ispravlja me... A dubrovački naglasak? Neka nam on ostane kao začin, kao mala oznaka da ipak stižem s juga . Naravno, uz striktno poštovanje standardnog jezika. Imamo sreću da smo mala država s puno regija, naglasaka, tradicija i kulture. A to i jest pravo bogatstvo, poručio je novopečeni voditelj, donosi Slobodna Dalmacija

26. travanj 2024 00:17