StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDubrovčani potukli regionalnu konkurenciju

Dokumentarac ‘Uspon i pad SFT-a‘ pobjednik 17. Festivala DORF u Vinkovcima

Piše DV
20. kolovoza 2023. - 16:00

Dubrovački audiovizualni kolektiv SFT je oduševio žiri na 17. Festivalu DORF u Vinkovcima, te su za dokumentarni film "Uspon i pad SFT-a" u režiji Rele Petric sinoć osvojili nagradu za najbolji film u regionalnoj konkurenciji.

image

Dubrovčani su trijumfirali na festivalu DORF u Vinkovcima

Avc Dubrovnik/

Žiri cijenjenih umjetnika u sastavu Magda Mas, Dubravko Mataković i Domagoj Ivanković duhovito su obrazložili svoju odluku: "Uspon i pad SFT-a odlično je dokumentirana introspektivna priča o perspektivnom dubrovačkom sastavu. Film je cjelokupno sadržajan, humorističan i konceptualno-tehnički dobro izveden. Nema minute viška materijala u filmu, cijelom svojom dužinom teče i drži gledatelja zainteresiranim. Ističe se odličan pristup montaži, koja je zasigurno jedan od najvećih aduta ovog filma. Montažni postupci su ti koji cijelu priču drže na okupu na zabavan način. Koncept dramaturgije u filmu odgovara estetici glazbe koju bend stvara i to ga čini šarmantnim. Osim što su zaslužili ovu nagradu, zaslužili su nastup na Eurosongu, i više od 300kn (40.62 eur) i da svatko ko pronađe ovu snimku neđe u šufitu uzvikne „Jebote što je ovo dobro bilo, ko su ovi ljudi?“

image

Dubrovčani su trijumfirali na festivalu DORF u Vinkovcima

Avc Dubrovnik/

Film, scenarij i cjelokupni koncept je nastao tijekom kreativnih radionica u ljeto 2022. godine koje su članovi banda i glumci Melko Dragojević, Dario Gverović, Mislav Stanković i Matia Pijević pohodili pod vodstvom dramaturga Ivana Penovića i Marina Lisjaka na inicijativu Marka Mijatovića. Cjelokupnu produkciju su podržali Art radionica Lazareti i Audiovizualni centar Dubrovnik u sklopu godišnjih programa naslonjenih na Zajednicu tehničke kulture, Grad Dubrovnik te Ministarstvo kulture i medija RH.

 

28. travanj 2024 06:49