StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘ŽIVJET ĆE SRPSKA‘

Dodik uživao u pročetničkim pjesmama Baje Malog Knindže: ‘Ovo je naša poruka međunarodnoj zajednici!‘

Piše dv
17. srpnja 2023. - 08:35

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik nazočio je na Trgu Krajine u Banjoj Luci koncertu "Živjet će Srpska svoja na svome".

Koncert je održao poznati pjevač nacionalističkih i pročetničkih pjesama Baja Mali Knindža, a nakon toga se na Twitteru oglasio Dodik, donosi Slobodna Dalmacija.

- Odlična atmosfera na Trgu Krajine u Banjoj Luci, gdje sam s tisućama građana nazočio koncertu "Živjet će Srpska, svoja na svome". Hvala Veteranima RS na organizaciji ovog patriotskog koncerta. Živjela RS! - poručio je Dodik te podijelio fotografije, na kojima pokazuje, između ostalog, i tri prsta.

Organizatori su poručili da je koncert odgovor na odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Reporter Radija Slobodna Evropa (RSE) s lica mjesta javio je da je nekoliko posjetitelja nosilo majice s fotografijom Ratka Mladića, koji je na Haaškom sudu osuđen za ratne zločine i genocid u Srebrenici, te da su neka djeca nosila četničku ikonografiju.

Šef zastupničkog kluba oporbene Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini RS Igor Crnadak izjavio je jučer kako su vlasti u RS "pritiskale" zaposlene u javnoj upravi da nazoče koncertu na Trgu Krajine.

- Vlada RS, ministarstva i druge vladine institucije i poduzeća ovih dana vrše snažan pritisak na sve zaposlene da večeras moraju doći na koncert Baje Malog Knindže i Goci Benda. Ljudi, gdje smo mi pogriješili? Zašto je RS u ovoj situaciji? Znate li da je u ovim institucijama ljudima rečeno da će se putem GPS pratiti njihovi telefoni i da će biti registriran svatko tko se večeras ne pojavi na Trgu - rekao je Crnadak na konferenciji za novinare.

27. travanj 2024 17:16