StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOLICIJA JAVLJA

Dobra vijest za Neumljane: Imotica – Duži i Slano – Orahov Do privremeno postaju granični prijelazi za međunarodni promet

Piše DV
11. srpnja 2017. - 16:34

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske obavijestili su kako je Mješovito povjerenstvo za praćenje provedbe Ugovora između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine donijelo odluku da se granični prijelazi za pogranični promet Imotica – Duži i Slano – Orahov Do privremeno prekategoriziraju u granične prijelaze za međunarodni promet putnika.

Navedena Odluka za GPP Imotica – Duži stupa na snagu sutra, 12. srpnja, a za GPP Slano – Orahov Do u petak, 14. srpnja 2017. i na snazi će biti tri mjeseca.

Podsjetimo, stanovnici hercegovačke općine Neum prošlog su tjedna blokirali magistralu frustrirani očajnim životnim uvjetima tijekom sezone kada se Neum zbog gužvi na graničnim prijelazima u Kleku i na Bistrini. Mjesto se zbog kolone vozila od jednog do drugog prijelaza nađe u blokadi. Jedan od zahtjeva bio je upravo otvaranje prijelaza Imotica – Duži i Slano – Orahov Do za međunarodni promet putnika.

28. travanj 2024 08:39