StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTeške okolnosti

Branitelj iz Bjelovara prije smrti palicom izudarao prijatelja, on ga je zatim pregazio iz osvete

Piše dv
29. prosinca 2023. - 15:54
Zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, u suradnji s policijom, provela je očevid (ilustracija)Darko Tomaš/Cropix

Županijsko državno odvjetništvo oglasilo se o slučaju ubojstva branitelja Stjepana Batkovića. U 13 sati trebalo je početi ročište pred Županijskim sudom u Bjelovaru gdje se odlučuje o istražnom zatvora za I.K. koji je ga je iz osvete nasmrt pregazio automobilom.

Priopćenje Županijskog državnog odvjetništva prenosimo u cijelosti:

- Nakon što je dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, u suradnji s policijom, provela očevid i nakon što je zaprimljena kaznena prijava Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, ovo državno odvjetništvo je 29. prosinca 2023., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo protiv života i tijela odnosno teško ubojstvo, opisano u članku 111. stavku 1. točki 4. Kaznenog zakona, prenosi Jutarnji list.

Udarao ga drvenom palicom

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 45-godišnjak 27. prosinca 2023. oko 17:30 sati u Bjelovaru, nakon verbalne prepirke i potom fizičkog sukoba sa oštećenikom (1970.), počinio navedeno kazneno djelo.

Tijekom fizičkog sukoba oštećenik ga je više puta udario drvenom palicom po glavi i tijelu, pa se okrivljenik, nakon prestanka fizičkog napada, vozilom udaljio od oštećenika, da bi potom, osnovano se sumnja, okrenuo vozilo i, u namjeri da iz osvete zbog napada na sebe usmrti oštećenika, usmjerio vozilo i krenuo prema nogostupu kojim se kretao oštećenik. Osnovano se sumnja da je okrivljenik prednjim dijelom vozila udario u oštećenika uslijed čega je oštećenik zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja.

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je, nakon provedene dokazne radnje ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor na temelju članka 123. stavka 1. točkama 2., 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku, odnosno zbog opasnosti da će okrivljenik boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, kao i zbog okolnosti počinjenja kaznenog djela koje se ukazuju posebno teškima, poručuju iz odvjetništva.

image

ŽDO je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak (ilustracija)

/Shutterstock
27. travanj 2024 15:52