StoryEditorOCM

Čitate li mala slova na ambalaži sredstava za čišćenje? Žena (34) umrla nakon što je udahnula pare izbjeljivača

Piše dv
23. siječnja 2024. - 16:23

Pokušavajući održavati svoj dom čistim većina padne pod utjecaj reklama i kupuje različita sredstva za čišćenje na kojima tek malim slovima piše što je sve unutra. Prilikom čišćenja mnogi i ne pročitaju što piše na bocama i onda može nastati veliki problem.

Celia Seymour (34), imala je poteškoća s disanjem nakon što je završila s ribanjem poda. Srušila se i hitno je odvezena u bolnicu iz svog doma u Felthamu, izvijestio je My London. Celia je umrla nakon četiri dana.

Sada njezina mama Julie Folon upozorava ljude da ne miješaju izbjeljivač s drugim proizvodima za čišćenje.

Celia je za čišćenje pomiješala izbjeljivač sa sredstvom za čišćenje kupaonice na bazi amonijaka, što je izazvalo burnu kemijsku reakciju. Udisala je opasnu mješavinu plinova koja se pritom stvarala sve dok nije završila s ribanjem poda u kupaonici te je dobila teški napadaj astme.

image
Shutterstock

Udisanje plinova nastalih miješanjem sredstava za čišćenje može uzrokovati oticanje grla, teška oštećenja pluća, pa čak i pad u komu ili smrt. Ako progutate i najmanju količinu proizvoda, može doći do otoka i boli na usnama, u usnoj šupljini kao i u jednjaku. Javljaju se i mučnina, povraćanje i krv u stolici, piše Mirror.

27. travanj 2024 12:38