StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetEPIDEMIJA NE POSUSTAJE |

BROJKE U PORASTU Danas se u Hrvatskoj očekuje najmanje 200 novooboljelih od korone

Piše DV
14. kolovoza 2020. - 13:27
Tijekom dana županijski stožeri civilne zaštite objavljuju podatke o epidemiji koronavirusa na području njihovih županija. Nacionalni stožer civilne zaštite danas će u 14 sati održati konferenciju za novinare. Pretpostavlja se da bi broj zaraženih mogao dosegnuti 200.

Iako nije objavljen točan broj, N1 neslužbeno doznaje da je u Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrđeno više novih slučajeva nego jučer kada je pozitivna bila 41 osoba. Spominje se njih 77, a u Zagrebu 50.

Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu, kazao je u razgovoru za N1 da će broj novozaraženih i danas biti sličan jučerašnjem. Trut kaže kako je sada cilj smiriti brojke i 'dovesti ih u prihvatljivu dimenziju'.

- Brojke će se vjerojatno zadrža ti u okvirima kao jučer, možda nešto više će biti, ali tu smo negdje. Nema eksponencijalnog rasta, kazao je Trut.

Što se tiče nove odluke o ograničavanju rada noćnih klubova do ponoć, Trut kaže kako su tom odlukom željeli smanjiti, tj. ograničiti vrijeme moguće da se virus prenosi s jedne na drugu osobu.

Podsjetimo, jučer je u Hrvatskoj zabilježen rekordni broj slučajeva zaraze u jednom danu od početka epidemije u Hrvatskoj. Bilo je 180 novih slučajeva infekcije, a jedna je osoba preminula.
27. travanj 2024 00:47