StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetLETOVI U LISTOPADU |

British Airways smanjuje promet prema hrvatskim zračnim lukama. Pogledajte kako stoji Dubrovnik

Piše dv
24. rujna 2021. - 09:56

Britanski nacionalni avioprijevoznik, British Airways, u listopadu će postepeno smanjiti broj linija i tjednih operacija prema hrvatskim zračnim lukama, piše Croatian Aviation.

British Airways na početku listopada imat će ukupno četiri aktivne linije prema Hrvatskoj, no broj tjednih letova iz tjedna u tjedan postepeno će se smanjivati. Donosimo ažurirani red letenja ovog poznatog avioprijevoznika prema hrvatskim zračnim lukama.

Linija prema Dubrovniku

Dubrovnik je tradicionalno najvažnije odredište ovog avioprijevoznika u Hrvatskoj, što je vidljivo i iz broja tjednih letova. Naime, British Airways ima najveći broj tjednih operacija iz Londona upravo prema dubrovačkoj zračnoj luci.

Do zadnjeg dana listopada ove godine (31.10.) British Airways planira prometovati između Heathrowa i Dubrovnika čak 11 puta tjedno! Dva dnevna leta dostupna su utorkom, srijedom, četvrtkom i nedjeljom, te po jedan let ponedjeljkom, petkom i subotom.

Iako je kompanija razmatrala mogućnost prometovanja na liniji između Heathrowa i Dubrovnika i u zimskom redu letenja, to se ipak neće dogoditi zbog niske potražnje u zimskim mjesecima.

Linija prema Splitu

British Airways završio je s prometovanjem na liniji London City - Split - London City još 17. rujna, a ova je linija prometovala od početka kolovoza.

Kompanija nastavlja prometovati na liniji između Zračne luke Heathrow i Split sve do kraja listopada. Do 04. listopada letovi prometuju šest puta tjedno, svakog dana osim nedjeljom, a od 04. listopada British Airways smanjuje broj tjednih letova te će prema Splitu prometovati tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, petka i subote.

Od 30. listopada British Airways više neće prometovati na ovoj liniji te će se u Split vratiti sljedećeg proljeća.

Linija prema Puli

Pulska zračna luka dočekala je prvi let British Airwaysa početkom kolovoza. Kompanija od tada prometuje dva puta tjedno između Londona i Pule (svakog utorka i subote), a na ovoj će liniji British Airways obaviti posljednji let ove sezone na samom početku listopada, u subotu, 02. listopada.

Povratak ovog britanskog avioprijevoznika u Pulu očekuje se sljedeće ljetne sezone a kompanija razmatra i povećanje broja tjednih operacija na ovoj liniji.

Linija prema Zagrebu

Linija između Londona i Zagreba British Airwaysa u listopadu će također imati operativne promjene. Početkom listopada kompanija će na ovoj liniji prometovati šest puta tjedno, svakog dana osim utorka, a već od 11. listopada dolazi do smanjenja tjednih operacija.

Naime, u tjednu od 11. do 17. listopada British Airways će između Londona i Zagreba prometovati 5 puta tjedno, svakog dana osim utorkom i petkom, a od 18. do 31. listopada svega četiri puta tjedno - ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom.

S postojećih šest, British Airways smanjuje broj tjednih rotacija prema Zagrebu na ukupno četiri, a isti broj letova trenutno je dostupan i za studeni (ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i nedjeljom).

Uvjeti za ulazak u Veliku Britaniju (covid 19)

British Airways kasno je pokrenuo operacije prema hrvatskim zračnim lukama u ovoj ljetnoj sezoni, isključivo zbog niske potražnje uzrokovane činjenicom da je Hrvatska kao odredište dulje vrijeme bila na crvenoj listi Velike Britanije. Na svim linijama u listopadu će iz Londona prema Hrvatskoj prometovati zrakoplovi iz A320 obitelji.

U odnosu na prošlogodišnji zimski red letenja, veseli činjenica da će ovaj avioprijevoznik zadržati operacije prema zagrebačkoj zračnoj luci, no pritom valja naglasiti da kompanija još uvijek ostavlja mogućnost otkazivanja pojedinih letova za razdoblje nakon 15. listopada.

Croatia Airlines za Heathrow i Gatwick

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik, Croatia Airlines, u listopadu nastavlja prometovati tri puta tjedno između Zagreba i Heathrowa, svakog ponedjeljka, srijede i petka sa zrakoplovima tipa A319, a trenutno je u studenome u prodaji i četvrti let tjedno, svake subote. Ova će linija nastaviti prometovati i u predstojećem zimskom redu letenja.

Croatia Airlines od početka rujna prometuje dva puta tjedno između Londona i Splita, no prema Zračnoj luci Gatwick. Letovi će se nastaviti i u listopadu, svakog ponedjeljka i petka, sve do 22. listopada.

Uz linije British Airwaysa i Croatia Airlinesa, niskotarifni avioprijevoznici poput Ryanaira, EasyJeta i WizzAira također prometuju iz hrvatskih zračnih luka prema Londonu, kao poznati touroperatori - Jet2 i TUI.

Cijene na svim linijama su značajno povoljnije u odnosu na cijene koje su bile dostupne u srpnju i kolovozu, što i ne čudi s obzirom na to da smo u possezoni te je potražnja drastično pala u odnosu na prethodne mjesece. Ovo je ujedno i odlična prilika za citybreak posjet ovoj poznatoj europskoj metropoli, piše Croatian Aviation.

09. svibanj 2024 15:00