StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetnije jestivo

Biste li za ovo platili 10 eura? Tolika im je cijena u Njemačkoj: ‘Imam u selu šleper ovoga, nisam znao da sam milijunaš‘

Piše DV/VIJESTI SD
2. prosinca 2023. - 17:44

Na društvenim mrežama dijeli se video koji je izazvao nevjericu kod mnogih ljudi. Snimka prikazuje suhe klipove kukuruza koji se u Njemačkoj prodaju za čak 9.99 eura, odnosno za 7.99 kada su na akciji. U pakiranju se nalazi 15-ak komada, prenosi Poslovni dnevnik.

Riječ je o drvenkastoj sredini kukuruza koji ostane nakon što se sa klipa uklone zrna, a koji se kod nas najčešće baca ili se pak koristi za potpalu vatre. U Njemačkoj se taj očišćeni klip može pronaći u trgovinama, a prema ambalaži, prodaje se za potpaljivanje vatre te je kod njih to uobičajena praksa. Prema opisu proizvoda, koriste se kao izvrstan pokretač vatre, pružajući brzo i dugotrajno paljenje. Snimka je izazvala lavinu komentara.

‘Vidjeli zaradu, zato je puno Balkanaca tamo’, ‘Imam u selu šleper ovoga, nisam ni znao da sam milijunaš’, ‘A mi se ovdje rasipamo, pali roštilj, daj kocke, pečemo prase, podloži kockama’, samo su neki od komentara korisnika društvenih mreža.

- Kad sam bio klinjo, ovo su nam bile bombe - napisao je netko.

27. travanj 2024 18:31