StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAPETO U ZAGORJU|

FOTO/BEZ MASKE NEMA U ŠKOLU: Ispisani prekršajni nalozi, prosvjednici se odbili legitimirati a u Krapinske toplice stigla i pravobraniteljica za djecu

Piše dv
14. rujna 2021. - 14:24
Otac Kristijan Gaćina i majka sjede ispred škole sa svojim sinom, učenikom osmog razreda, kojeg bez maske nisu pustili u školu  Ranko Šuvar/Cropix

Nakon što jutros u školu u Krapinskim Toplicama nije pušten učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama, svome djetetu koje je ostalo pred školom u koju je ravnatelj uz zaštitare pozvao i policiju, pridružili su se i roditelji javlja N1. Ubrzo su se ispred škole okupili i drugi prosvjednici koje je policija krenula legitimirati no oni su im odbili dati osobne iskaznice. U Krapinske Toplice stigla je pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

image
Policija pred osnovnom školom u Krapinskim Toplicama 
Ranko Šuvar/Cropix

- Zabrinuta sam ovom situacijom koja se događa već nekoliko dana, važno je reći da ćemo vidjeti i pokušati da se ova situacija i smiri. Ono što treba reći je da je organizacija rada odnosno pravila ponašanja u školi trenutno su regulirana aktualnim dokumentom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a njime se štiti zdravlje, koje je sada primarno za sve u školi, a prema tome i svih učenika u školi- rekla je Pirnat Dragičević za N1.

image
Ivan Pokupec, vjeroučitelj iz Križevaca došao je podržati roditelje
Ranko Šuvar/Cropix

Policija je oko 13 sati uručila više prekršajnih naloga roditeljima dječaka koji već danima ne pohađa nastavu jer ne nosi masku u hodniku škole, a jedna od prijava odnosi se na kršenje epidemioloških mjera. Otac dječaka, Kristijan Gaćina, odbio je primiti naloge pa mu ih je policajka zataknula za brisače automobila, javlja N1.

Više pročitajte OVDJE.

28. travanj 2024 11:01