StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSTIGAO JE! |

AMERIČKI DRŽAVNI TAJNIK MICHAEL POMPEO U ĐIRU GRADOM Testirao sam se na koronu, negativan sam i osjećam se sjajno na početku posjeta Hrvatskoj!

Piše dv
2. listopada 2020. - 11:47
Američki državni tajnik Michael R. Pompeo stigao je u Dubrovnik.

Pod znakovitom maskom s nacionalnim simbolima stars and stipes, Trumpov šef diplomacije s trga ispred Revelina je u pratnji hrvatskog kolege Gordana Grlića Radmana i domaćina, dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića i dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića u ulozi vodiča krenuo u đir Stradunom.

U šetnji je skrenuo do memorijalne kuće Rona Browna, svoj zemljaka, američkog ministra trgovine koji je poginuo u mirovnoj misiji kod Dubrovnika 1996.

Američki državni tajnik  rekao je novinarima u Dubrovniku da je negativan na koronavirus i osjeća se sjajno na početku jednodnevnog posjeta Hrvatskoj. Nakon što je američki predsjednik Donald Trump izvijestio da je pozitivan na koronavirus, Pompeo i njegova supruga u zrakoplovu su testirani na koronavirus i oboje su bili negativni. Državni tajnik se s Trumpom posljednji put susreo sredinom rujna. 

Očekuje se da bi nakon toga mogle uslijediti izjave za medije.
04. lipanj 2024 20:08