StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetWebshop "Dovido"

Ako želite promijeniti stil interijera, a ne želite mijenjati namještaj – imamo rješenje!

Piše dv
7. veljače 2022. - 16:17

Želite unijeti malo promijene u svoj dom ili uredski prostor, a ne želite mijenjati savršeno funkcionalan namještaj? Onda vam predlažemo da razmislite o tapetama za zidove.

Vintage i retro tapete vratile su se u modu

Ako i na sam spomen tapeta niste previše oduševljeni, predlažemo da ponovno razmislite jer one već godinama ne pobuđuju asocijaciju na to da je riječ o dekoru koji vole stariji ljudi. Upravo suprotno, proteklih godina neizostavni su element trendi prostora i velik broj dizajnera interijera služi se upravo njima kako bi dojam u prostoru bio kompletan. Mogu mu dati notu klasike, pomoći vam da se poigrate zabavnim retro izgledom ili vas nadahnuti da kreirate nešto sasvim novo. Kombinacija je bezbroj, a vintage i retro tapete proizvode se u raznim stilovima i od različitih materijala. One mogu biti sjajne ili mat, mogu imati i teksturu, a koje ćete odabrati – to ovisi o vašoj ideji.

Kombinacija retro ili vintage tapeta i modernog namještaja transformirat će prostor iz demode stila u Vogue Decor stil, a ako vam i dosade – nema problema, uvijek ih možete skinuti i zamijeniti.

Tapete će promijeniti interijer svake sobe u sekundi

Uz pomoć tapeta možete transformirati svaki interijer u vječnu klasiku s retro prizvukom, a pri odabiru dizajna tapeta savjetujemo vam da uzmete u obzir veličinu prostorije. Tradicionalni dezeni na tapetama idealno će pristajati velikim, otvorenim prostorima, vintage tapete podarit će i maloj i velikoj prostoriji toplu, nostalgičnu atmosferu, ovisno o intenzitetu boja, veličini i rasporedu uzoraka. U minimalistički uređenim velikim prostorima, koji ne obiluju bojama, vintage tapetom podarit ćete toplu atmosferu. Dobro izabrane vintage tapete u sekundi će vas vratiti u djetinjstvo, a prostor neće izgledati demodȇ.

Ako želite urediti manji prostor, recimo hodnik ili nišu, odaberite tapete s jarkim, upečatljivim bojama ili naglašenim konturama u dezenu. Neka taj dio bude najupečatljiviji. Uz takvu tapetu idealno će pristajati fotelja ili počivaljka smirenih pastelnih boja.

Tapete su idealne i za vizualno odvajanje prostorija jer uz njihovu pomoć možete odvojiti dnevni boravak od blagovaonskog dijela.

Ideja i kombinacija zaista je puno. Koji god dio prostorije ukrasili tapetama, sigurno će izgledati impresivno.

Gdje pronaći tapete koje želite?

Imate ideju što želite, a sad vam preostaje pronaći idealne tapete, baš onakve kakve ste zamislili. One, naravno, moraju imati privlačnu teksturu i idealnu završnu obradu kako biste stvorili savršen prostor. Pronaći baš takvu tapetu nije teško, ona je udaljena par klikova mišem. Elegantne retro i vintage tapete pronaći ćete na webshopu dovido.hr, a sigurni smo da ćete uz dovido.hr u tren oka imati prostor pun šarma, stvoren za opuštanje ili zabavu i uživanje u prostoru.

27. travanj 2024 08:18