StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetbrzo ga otkrili

Akcija na aerodromu: Brazilac ‘gutač‘ u Hrvatsku pokušao unijeti veliku količinu kokaina, dio je ‘izbacio‘ na letu, a onda kasnije iznenadio liječnike

Piše M.V.
1. studenog 2022. - 12:27

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim državljaninom Brazila zbog sumnje da je u Hrvatsku htio prokrijumčariti 117 kapsula ispunjenih s ukupno 1170 gradama kokaina. Kapsule je progutao na području Brazila i tako ih pokušao unijeti u Hrvatsku. 

Potom, 29. listopada 2022. godine avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona pristigao je na teritorij naše države, točnije na prostor Zračne luke „Franjo Tuđman“ u Zagrebu.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, pronađeno je 240 grama droge kokaina u 24 kapsule koje je tijekom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenih kokainom težine 310 grama tijekom poduzimanja službenih mjera i radnji prema njemu na samom aerodromu.  

Tada, osumnjičenom je u cilju zaštite njegova zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb,  u sklopu kojeg je učinjen rendgenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičenog.

Tijekom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosio još 62 kapsule ispunjene drogom kokain.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

28. travanj 2024 10:21