StoryEditorOCM
Crna kronikaUŽAS U SPLITU

Žena koja je ubila nevjenčanog supruga leži u bolnici sa slomljenom lubanjom i rebrima!

Piše sd
29. travnja 2023. - 16:33

Protiv 51-godišnje K. M. iz Komiže s otoka Visa, koja je u petak predvečer uhićena u Splitu zbog sumnje da je višestrukim ubodima nožem lišila života svojeg dvije godine starijeg nevjenčanog partnera Ž. G., splitska policija tijekom subote ujutro još uvijek nije formalno podnijela kaznenu prijavu za ubojstvo.

Naime, žena je nakon uhićenja, u rastrojenom stanju i s vidljivim ozljedama glave te ozljedama ruku i nogu, prebačena na zbrinjavanje u splitsku bolnicu, gdje je provela noć i jutro. S obzirom na težinu ozljeda, žena će vjerojatno biti zadržana u bolnici. Naime, ona leži na odjelu neurokirurgije, ima frakturu lubanje i slomljena rebra.

Policija će protiv nje podnijeti kaznenu prijavu, a kad liječnici odluče da je to moguće, bit će i privedena na ispitivanje u nadležno Županijsko državno odvjetništvo, koje će nakon proučavanja cijelog spisa i svih okolnosti donijeti odluku hoće li od suca istrage zatražiti određivanje istražnog zatvora i po kojoj osnovi.

Česte intervencije

Dakle, kako je u petak popodne izvijestila policija, u stanu u kući na predjelu Visoka pronađeno je mrtvo tijelo muškarca. Nakon što je nožem, koji je pronađen na mjestu ubojstva, više puta u prsa izbola svojeg partnera, žena je počela vikati i dozivati susjede, koji su onda pozvali policiju. Bila je pod utjecajem alkohola.

I žrtva i osumnjičena žena ubojica bili su, tvrde susjedi, skloni alkoholu i čestim međusobnim verbalnim i fizičkim sukobima, ali i remećenju javnog reda i mira. Ubijenog muškarca često znalo viđati u alkoholiziranom stanju u lokalnoj trgovini i na ulici, te je nerijetko intervenirala i policija zbog kršenja javnog reda i mira.

Ni njegova partnerica, koja jedina zna što se zaista događalo te večeri u njihovu podstanarskom stanu, nije bila imuna na policijske prekršajne prijave. Tako je, primjerice, sredinom svibnja 2021. godine na splitskom Prekršajnom sudu osuđena na 80 eura kazne jer je u kolovozu 2019. godine oko 11.35 u jednom lokalu na splitskom Pazaru narušavala javni red i mir. No, budući da je taj dan provela na triježnjenju u policiji, to joj je uračunato u kaznu pa naposljetku nije ništa morala platiti.

Tada je u alkoholiziranom stanju – a izmjereno joj je čak 3,15 promila alkohola u krvi – nerazumljivo vikala na prisutne goste, nametljivo ih ometala u konzumaciji pića te sprječavala slobodno kretanje gostiju u ugostiteljskom objektu.

27. travanj 2024 16:56