StoryEditorOCM
Crna kronikaPRETRAŽEN JOJ JE I STAN

Zdravstvena djelatnica izdavala recepte za pacijente čije zdravstveno stanje ne indicira pisanje tog lijeka; od jutros je u pritvoru

Piše DV
16. siječnja 2024. - 12:33

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem 28-godišnja hrvatska državljanka se sumnjiči za kaznena djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave i zlouporabu položaja i ovlasti.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena, kao zdravstvena djelatnice zdravstvene ustanove s područja Dubrovačko-neretvanske županije, izdavala recepte za pacijente čije zdravstveno stanje ne indicira pisanje tog lijeka, a radi se o lijeku koji se nalazi na popisu droga i lijekova koji sadrže psihotropne tvari.

Isto tako je utvrđeno da je u kartone pacijenata upisivala netočne podatke o izdanim lijekovima prilikom pregleda u ordinaciji.

Temeljem naloga županijskog suda u Dubrovniku obavljena je pretraga stana kojim se osumnjičena koristi kada je pronađeno više recepata na tuđe ime, više iskorištenih šprica, praznih bočica i ampula lijekova te više lijekova koji se nalaze na popisu droga i lijekova koji sadrže psihotropne tvari.

Sve pronađeno je uz potvrdu oduzeto, a osumnjičena 28-godišnja zdravstvena djelatnica je, uz kaznenu prijavu, jutros predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Osumnjičena je također prekršajno sankcionirana sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, stoji u izvješću policije.

27. travanj 2024 22:14