StoryEditorOCM
Crna kronikaNeslavni rekordi u prometu

Vozili pod utjecajem alkohola, jednome pronašli i drogu, stigla ih je kazna. I nije mala...

Piše dv
27. studenog 2023. - 12:29

Najveća koncentracija alkohola od 2,37 g/kg izmjerena je 56-godišnjaku koji je u subotu, 25. studenoga, u večernjim satima, zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Pločama, javljaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, te je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.320 eura i šestomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna u iznosu od 2373 eura izrečena je 37-godišnjem državljaninu BiH koji se jučer, u kasnim poslijepodnevnim satima, nije zaustavio na svjetlosne znakove zaustavljanja policijskih službenika, ali je vrlo brzo sustignut i zaustavljen u mjestu Zaton Doli.

Vozač se prvotno odbio alkotestirati, ali je naknadno pristao kada mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,87 g/kg, dok mu je testiranjem na prisutnosti droge u organizmu utvrđena i prisutnost THC-a.

Osim toga, kod vozača je pronađena i manja količina marihuane, koja je uz potvrdu oduzeta.

Zbog svega navedenog policija je protiv 37-godišnjaka podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu u Dubrovniku s predloženom gore spomenutom novčanom kaznom.

25. travanj 2024 19:58