StoryEditorOCM
Crna kronikaSVI SU IZA REŠETAKA

Video: Nakon uhićenja u Puli, danas u Dubrovniku priveden i peti osumnjičenik, za pljačku pelješkog vinara, navodno pripadnik Bad blue boysa! Pri izlasku iz ‘marice‘ psovao novinare

Piše Ahmet Kalajdžić
26. kolovoza 2022. - 12:40

Nakon što su policijski službenici PU istarske u srijedu 24. kolovoza na području Pule uhitili i petog osumnjičenika za sudjelovanje u teškoj krađi obiteljske kuće poznatog pelješkog vinara i ugostitelja M.B. u Potomju na Pelješcu, osumnjičeni danas je priveden županijskom državnom odvjetniku u Dubrovniku.

image

Nadležnom državnom odvjetniku priveden je i peti sudionik krađe imovine pelješkog vinara

Ahmet Kalajdžić/

U ovom trenutku ne znamo je li se mladić branio šutnjom ili je aktivno iznosio svoju obranu. Međutim, ako je bio rječit kao prilikom privođenja kojeg su obavili službenici Policijske uprave dubrovačko- neretvanske, moguće je da je ipak nešto rekao u razgovoru s dežurnim državnim odvjetnikom. Naime, mladić je po izlasku iz policijske ”marice”, odnosno kombija kojim je iz Villa Palme doveden do dubrovačke Palače pravde počeo psovati vidjevši novinare koji su ga snimali. Neslužbeno smo doznali da je privedeni osumnjičenik J.F. (30) iz Zagreba, navodno pripadnik grupacije BBB-a a pravosudna istraga, koja će biti nastavak operativne policijske istrage, utvrdit će njegovu ulogu u krađi ukupno 1,8 milijuna kuna u raznim valutama te obiteljske zlatnine gotovo neprocjenjive vrijednosti.

Prava sreća što se tijekom provale nije pojavio nitko od ukućana jer bi ga vjerojatno ubili! Neki od njih povezuju se s krvavim pljačkama, saznali smo o kome se radi

 

image

Nadležnom državnom odvjetniku priveden je i peti sudionik krađe imovine pelješkog vinara

Ahmet Kalajdžić/

Podsjetimo, o krađi su na izvanrednoj konferenciji za medije u Villa Palmi govorili načelnik dubrovačke PU Ivan Pavličević, načelnik PP Ston Hrvoje Franković i voditelj Službe kriminalističke policije PU dubrovačko- neretvanske Zoran Tikvica. Državni odvjetnik je već saslušao, a sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio istražni zatvor četvorici osumnjičenih sudionika krađe: radniku M.F. (45) iz Strožanca, radniku M.B. (43) iz Splita, kuharu G.C. (50) s boravištem u Zadru i prebivalištem u Njemačkoj te kamenoklesaru N.B. (57) iz Zagreba. Prva dvojica su uhićena u u Splitsko- dalmatinskoj županiji 17. kolovoza, treći osumnjičenik je 18. kolovoza uhićen u Zadru, a četvrti 19. kolovoza u Zagrebu. Drski provalnici su se okupili s područja cijele Hrvatske a vinaru su, neslužbeno smo doznali, navodno trebali promijeniti klima- uređaje te su imali priliku i kuću dijelom pogledati. Precizno su razradili plan i u krađu krenuli kad u kući nije bilo nikoga. Zahvaljujući činjenici da je jedan od njih bio prijatelj oštećene obitelji, a on ih je navodno i okupio, znali su gdje se što nalazi te su od trenutka lomljenja cilindar- brave do izlaska iz kuće cijelu krađu završili u samo 10 minuta. Krađa je prijavljena 15. kolovoza u 0,05 sati, a zahvaljujući učinkovitosti policije te, između ostalog i dojavama građana, prva četvorica osumnjičenih otkrivena su i uhićena u nepunih pet dana.

image

Nadležnom državnom odvjetniku priveden je i peti sudionik krađe imovine pelješkog vinara

Ahmet Kalajdžić/

Dosadašnjom su istragom pronađeni dio ukradenog novca i zlatnine, a policija naglašava kako je prava sreća da u vrijeme krađe nije naišao nitko od ukućana jer je moguće da bi provalnici zapucali iz vatrenog oružja, od kojeg arsenala su zasad pronađena dva pištolja.

Otkrivamo zašto je novčanica od 20 kuna bila označena kao posebni dokaz među milijunima u kunama i eurima koji su ukradeni pelješkom vinaru

Kako smo uspjeli doznati, u ranim popodnevnim satima peti će osumnjičenik biti priveden sucu istrage i nema sumnje da će mu zbog opasnosti od bijega te utjecaja na svjedoka biti određen istražni zatvor u trajanju do 30 dana. Rano je još reći, ali je lako moguće kako će se zbog pravosudne istrage istražni zatvor i produljiti.

 

26. travanj 2024 05:56