StoryEditorOCM
Crna kronikamučni detalji

Vanja (14) za kojom je tragala cijela regija nađena mrtva. Poduzetnik osumnjičen za ubojstvo uhićen je u Hrvatskoj!

Piše DV
3. prosinca 2023. - 22:33

NOVO: 

Bivši građevinski poduzetnik iz Skoplja LJ.P. osumnjičen je prema neslužbenim navodima Kanala 5 da je ubio nestalu Vanju Đorčevsku (14), prenosi Kurir.

Lj.P. je inače nedavno priveden u Hrvatskoj i jedan je od petorice osumnjičenih za ubojstvo djevojčice čije je tijelo pronađeno večeras u okolici Skoplja.

Za ubojstvo Vanje i Panča Žežovskog (74) iz Velesa osumnjičeno je pet istih osoba, od kojih su tri u pritvoru, jedna je u bijegu u inozemstvu, a jedna u policijskoj postaji.

Vanja Đorčevska, podsjetimo, ubijena je samo nekoliko sati nakon što je nestala na putu ka školi 27. studenog.

RANIJE: 

Djevojčica Vanja (14) iz Skopja, koja je nestala 27. studenoga na putu do škole i za kojom je tragala cijela regija, pronađena je mrtva, prenijela je Slobodna Dalmacija.

Petero ljudi osumnjičeno je za povezanost s nestankom djevojčice. Kako pišu lokalni mediji, troje je pritvoreno, a jedna osoba nije u zemlji.

Prije nego što su djevojčicu pronašli mrtvu 14-godišnjakinju, policajci su našli izgorjelo vozilo marke Citroen. Nakon obrade, ispostavilo se da dokazi upućuju na umiješanost jednog od osumnjičenih, prenosi Nova.rs.

Kako je objavilo makedonsko državno odvjetništvo, utvrđeno je da je djevojčica ubijena u ponedjeljak ujutro oko 10 sati, samo nekoliko sati nakon otmice.

Ovo ubojstvo je, kako navode, povezano s još jednim ubojstvom u Makedoniji. 

Naime, pronađeno je i mrtvo tijelo Panča Ž. (74) iz Velesa, čiji je nastanak prijavljen 24.11.2023. a tužiteljstvo je utvrdilo da su oba ubojstva počinile iste osobe i da im je motiv koristoljublje.

Kako navode iz MUP-a, motiv ovog zločina je osobni interes.

Podsjetimo, Vanja Gjorčevska nestala je u jednom od najprometnijih dijelova Skoplja. Djevojčica je u ponedjeljak krenula u školu u 7.20 i već u 7.35 nije bila dostupna. Majka je policiji kazala kako sumnja u otmicu jer nije moguće pronaći nijedan drugi logičan razlog zašto se nikom nije javila.

Ono što je najviše mučilo Makedonce je činjenica da je Vanjin nestanak prijavljen dva puta u različito vrijeme.

Majka je prijavila nestanak odmah nakon što ju je razrednica obavijestila da Vanja nije došla na prvi sat nastave, oko 8.35. Otac je nestanak prijavio oko dva sata kasnije, objavio je Fokus.

 

03. svibanj 2024 03:03