StoryEditorOCM
Crna kronikaNakon provedene istrage

Uskok podigao optužnicu protiv policijske referentice u Stonu, pogledajte zašto

Piše dv
9. rujna 2023. - 13:40

USKOK je priopćio kako je nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv hrvatske državljanke (1969.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Optužnicom se okrivljenica tereti da je, u razdoblju od 3. siječnja 2019. do 21. prosinca 2021., kao upravna referentica u Policijskoj postaji Ston, prilikom obavljanja poslova vezanih za izdavanje vozačkih dozvola, s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi od podnositelja zahtjeva za izdavanje vozačkih dozvola preuzimala novčana sredstva i zadržala ih za sebe.

Naime, iako je okrivljenica znala da se dozvole podnositeljima mogu izdati tek nakon što nadležnoj policijskoj postaji dostave dokaz o uplati novčanih sredstava u korist Državnog proračuna Republike Hrvatske, od najmanje 98 podnositelja zahtjeva za izdavanje vozačkih dozvola preuzela je novac koji su joj predali u gotovini te ga je zadržala za sebe umjesto da ga je uplatila u korist proračuna. Na opisani način okrivljenica je na štetu proračuna pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od 1.980,87 eura.

28. travanj 2024 13:31