StoryEditorOCM
Crna kronikaKOD ORAŠCA

Teška prometna nesreća: poginulo dijete, a čak šest ozljeđenih stranih državljana u sudaru!

Piše dv
13. kolovoza 2023. - 11:33

U teškoj prometnoj nesreći koja se rano jutros, 13. kolovoza, dogodila na državnoj cesti D-8 u blizini mjesta Orašac, smrtno je stradalo maloljetno dijete, a šest je osoba zadobilo teške tjelesne ozljede, javljaju iz PU Dubrovačko-neretvanske.

Prometna nesreća se dogodila nešto prije 3 sata, kada je 33-godišnji državljanin Albanije, upravljajući osobnim vozilom talijanskih nacionalnih oznaka, krećući se u smjeru Dubrovnika, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u osobno vozilo njemačkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 20-godišnji državljanin Njemačke, te je dalje u nekontroliranom kretanju udario u osobno vozilo slovenskih nacionalnih oznaka koje se kretalo iza vozila njemačkih registarskih oznaka i kojim je upravljao 50-godišnji državljanin Kosova.

Nakon udara, vozilo njemačkih nacionalnih oznaka udara u drugo vozilo, također njemačkih nacionalnih oznaka, koje se kretalo suprotnim kolničkim trakom u pravcu Dubrovnika, a kojim je upravljao državljanin Kosova u dobi od 29 godina.

Vozači sva četiri osobna vozila koja su sudjelovala u ovoj prometnoj nesreći su alkotestirani i testovi su negativni.

Na mjestu događaja smrtno je stradalo maloljetno dijete, putnik osobnog vozila koje je skrivilo prometnu nesreću, a troje putnika iz istog vozila zadobilo je teške tjelesne ozljede, svi državljani Albanije.

Osim njih, teške tjelesne ozljede zadobio je vozač osobnog vozila slovenskih nacionalnih oznaka i dvoje putnika koji su se nalazili s njim u vozilu, od kojih je jedno maloljetno dijete, svi državljani Kosova.

Tijelo preminulog maloljetnog djeteta je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se utvrditi točan uzrok smrti, a ozlijeđeni su prevezeni u dubrovačku bolnicu gdje su zadržani na daljem liječenju.

Za vrijeme trajanja očevida na kojem je bio nazočan općinski državni odvjetnik, promet na ovom dijelu Jadranske magistrale bio je u cijelosti zatvoren, a u potpunosti je normaliziran u 6,40 sati.

26. travanj 2024 21:12