StoryEditorOCM
Crna kronikaobiteljsko nasilje

Pomorac u zatvoru jer je zbog ljubomore pretukao suprugu. Podivljao je nakon jednog kućnog tuluma

Piše PSD.
26. travnja 2023. - 14:49

Tridesetšestogodišnji splitski pomorac završio je na mjesec dana iza rešetaka istražnog zatvora zbog toga jer je izudarao svoju suprugu iz Južne Amerike i to očito zbog ljubomore, piše Slobodna Dalmacija.

Njih su se dvoje u ožujku ove godine vjenčali, a nakon što su se vratili u Hrvatsku, Splićanin ju je, prema kaznenoj prijavi, učestalo verbalno napadao, vrijeđao je, udarao i u izljevima ljubomore optuživao da se nabacuje svakom njegovom prijatelju.

Sve je kulminiralo prije nekoliko dana kada se u njihovom stanu zateklo šire društvo, a među njima i neke osobe poznate iz splitskog krim miljea za koje je on poslije tvrdio da ih je prvi put vidio.

Svemu je kumovao alkohol, njemu je kasnije utvrđeno da je imao preko 2,2 promila alkohola u krvi, pa ju je te večeri opet počeo optuživati da se nabacuje njegovim prijateljima te ju je i više puta udario dlanom po licu.

Kad je društvo otišlo svojim kućama, ponovno ju je nekoliko puta udario da bi potom idućeg jutra, kad su zajedno pili alkohol, opet došlo do svađe jer mu je ona pokušala objasniti da se nikome ne nabacuje.

Tada ju je opet izudarao, od čega je zadobila hematome iznad oba oka te rane na usnama.

Nakon uhićenja, pomorac je priznao da je znao biti ljubomoran jer je smatrao da se njegova supruga nabacuje njegovim prijateljima, no negirao je da ju je ikada udario i da joj je ikada prijetio.

Objašnjavajući njene ozljede kazao je da je ona te večeri kad su imali društvo u stanu, njegova supruga izašla pijana kupiti cigarete te da je nije bilo dva sata. Kad se napokon pojavila s balkona stana svi su vidjeli da pada na pločnik, a došla je i hitna pomoć.

No, pustili su je da ide kući jer je "došla k sebi", a ona je nastavila piti alkohol te je tog dana popodne izašla van i nekog zvala, on smatra da je zvala policiju jer je te večeri uhićen.

Zanimljivo je i da je te večeri u navedenom društvu bila i njegova bivša partnerica s kojom je bio u vezi, a zbog sumnje da je i prema njoj svojevremeno dok su bili zajedno bio nasilan i da joj je nanio tjelesne ozljede tužiteljstvo provodi istragu.

Uhićeni muškarac kazao je još i da on i sadašnja supruga znaju konzumirati alkohol, za vikend i po litru votke, a ponekad i kokain i marihuanu, ali da smatra kako on nema problem s tim niti je ovisan.

07. svibanj 2024 14:52