StoryEditorOCM
Crna kronikaVOZAČKU, MOLIM!

Policija ga već pet puta ulovila za volanom unatoč zabrani upravljanja vozilima zbog počinjenih prekršaja! Jučer ga zaustavili na Pelješcu, kad ono...

Piše DV
3. studenog 2022. - 14:57

Policijski službenici Policijske postaje Ston su tijekom jutarnjih sati 2. studenoga na području Pelješca zaustavili 57-godišnjeg vozača osobnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka za kojeg je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme trajanja zabrane upravljanja vozilima B kategorije, a ponuđeno alkotestiranje je odbio.

Vozač je uhićen, a zbog počinjenih prometnih prekršaja odveden je na Općinski sud u Dubrovniku gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od tri dana te je predan u dubrovački zatvor. Radi se o vozaču kojeg su policijski službenici Policijske postaje Ston tijekom 2022. sankcionirali za 11 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a druge policijske postaje zbog istih prometnih prekršaja još 3 puta.

Osim toga, u 5 spomenutih prometnih kontrola vozač je zatečen da vozilom upravlja za vrijeme zabrane upravljanja vozilima B kategorije, a 5 puta je zatečen da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola, dok se 2 puta odbio testirati na prisutnost alkohola u organizmu.

Osim zatvorske kazne, policija je vozaču, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, privremeno oduzela vozilo.

08. svibanj 2024 00:04