StoryEditorOCM
Crna kronikaKAMERE SVE UHVATILE

Pojavila se uznemirujuća snimka pokušaja ubojstva u Dubrovniku, svemu je prethodila prepirka oko leda

Piše L.G.
17. veljače 2023. - 07:01

Nadzorne kamere u Dubrovniku u kolovozu prošle godine snimile su pokušaj ubojstva - 22-godišnjak je s mosta na Pilama bacio 26-godišnjeg Petra Mihaljevića koji je jedva preživio. Šokantnu snimku objavio je Dnevnik Nove TV i možete je vidjeti ovdje.

Mihaljević je kazao da je svemu prethodila prepirka jer on kao konobar nije imao leda. Počinitelj je još na slobodi: nepravomoćno je osuđen na tri, odnosno godinu i pol u zatvoru, i čeka se pravomoćna presuda.

- Pokušaju ubojstva prethodio verbalni incident na Porporeli gdje sam radio na šanku, a mladići su oko ponoći došli po bocu vina i mineralne. Tamo nemamo hladnjak ni ledomat a došavši na posao nije me dočekalo dovoljno leda i nisam im ga mogao dati. Bacili su na šank 100 kuna, ali sam rekao da je cijena 120 te su dali još 100 a ja sam vratio 80 kuna. Ranije sam ih viđao, ali se nismo družili niti sukobili, a kad su sjeli za stol mislio sam da je sve OK. Zatvorio sam oko 2 i došao kod prijatelja u "Fontanu" koji su zatvorili oko 4 sata te sam predložio da u Pilama sjednemo uz more, na mul. No, putem smo sjeli na zidić kraj Vrata od Pila i zapričali se, a tad su naišli oni mladići, vjerojatno na povratku s zabave na Banjama. Pozdravili su prijatelje iz Fontane, a jedan od njih, Blago P. je prišao i rekao da mu nisam dao leda pa sam mu objasnio kako ga i zašto nisam imao. Tad me je prvi put uhvatio za noge i pokušao baciti ali sam se uspio povući jer izbjegavam sukobe i probleme. Iz te sam grupe poznavao jednog mladića, mislim da je on uhvatio Blaga za rukav, kao "ajmo ća" a om mu je odgovorio da je sve OK. I ja sam pomislio "OK, prošlo je" i nastavio priču s prijateljem, a Blago se nakon par koraka vratio i uspio me baciti s ograde mosta. Nije bio ni pijan ni drogiran, mislim da je to uradio namjerno - kazao je za Dubrovački vjesnik mladi konobar Petar Mihaljević.

Danas se nalazi na rehabilitaciji u Veloj Luci na Korčuli.

26. travanj 2024 16:46