StoryEditorOCM
Crna kronikaIZVJEŠĆE POLICIJE

Pijan s 3 promila pao s bicikle i lakše se ozlijedio

Piše DV
29. travnja 2019. - 13:32
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježena je jedna prometna nesreća.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 428 represivnih mjera od kojih u policiji izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća, tzv. 'četiri ubojice u prometu' te je tako 178 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 32 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 13 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 7 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
Od ostalih prekršaja, 53 mjera je poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.
U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć, 28. travnja, oko 23,40 sati u Dubrovniku, teže je ozlijeđen 33-godišnji motociklist.
Do prometne nesreće je došlo kada je motociklist, krećući se neprimjerenom brzinom Obalom Stjepana Radića u Dubrovniku, vozeći pod utjecajem alkohola, izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik, nakon čega se motocikl nastavio nekontrolirano kretati te je udario u dva uredno parkirana vozila.
Ozlijeđeni motociklist je prevezen u dubrovačku bolnicu gdje je zadržan na daljnjem liječenju.
Najveća koncentracija alkohola od 3,07 g/kg izmjerena je 66-godišnjaku koji je upravljajući biciklom jučer, 28. travnja, u mjestu Glušci, izgubio ravnotežu, pao na tlo i lakše se ozlijedio.
27. travanj 2024 18:47