StoryEditorOCM
Crna kronikaOBITELJSKO NASILJE

Pijan mlatio suprugu pa joj prijetio: ‘Rasparat ću te nožem!‘; Dobio uvjetnu kaznu

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
6. rujna 2023. - 09:06

"Ako odeš s djetetom, nožem ću te rasparati" – odlučno je 17. listopada 2020. u večernjim satima u svojoj kući u Dalmaciji u pijanom stanju s nožem za rezanje mesa u ruci, izvikivao svojoj supruzi 33-godišnji R.N.

Tjerao ju je usput iz kuće i vrijeđao, zatim iz ormara izbacio njenu odjeću, a nakon prijetnje ‘paranjem‘, bacio ju je na pod. I tu nije prestao. Stisnuo joj je glavu na pločice i uzeo mobitel iz ruke te ga razbio kako ne bi mogla zvati policiju. Čim se prestravljena žena uspjela ustati, uhvatio ju je za vrat i gurnuo na vrata tuš kabine povlačeći ju cijelo vrijeme za kosu. Kulminacija nasilja bila je kad ju je odlučio, držeći je stisnutu o pločice, više puta ugristi za ruke, nogu i leđa. A kad se nesretnica uspjela othrvati, jer je u jednom trenutku smogla snage ugristi ga za ruku, pobjegla je prema balkonskim vratima kojima joj je prikliještio nogu. Prepuna oguljotina, masnica i ugriza dočekala je takva policiju koja ga je privela te kazneno prijavila za nasilje u obitelji i nanošenje lakših ozljeda. Slučaj je završio na Općinskom sudu i nepravomoćno je okončan uvjetnom osudom od godine dana s jednogodišnjim rokom kušnje.

Na suđenju je supruga koristila blagodat i nije svjedočila.

- Priznajem samo dio vezan za 17. listopada, ostalo negiram. Mi smo se i ranije svađali, ali nije bilo nasilja. A tu večer, prije nego je došla s posla, primio sam SMS: ‘Pazi gdje ti je žena i s kim smuca‘. Pokazao sam joj poruku i pokušao s njom razgovarati, ali mi se ona izrugivala pa joj ja nisam htio dati dijete. I onda je došlo do svega onog. Ona me se željela riješiti i tvrdila je da sam alkoholičar, no nisam. Kajem se radi svega i žao mi je. Kontaktiramo dalje radi djeteta, pomirili smo se i taj događaj je za nas prošlost – branio se optuženi u sudnici.

S obzirom na to da je žrtva koristila blagodat, njezin iskaz dan policiji je svejedno uzet u obzir i pročitan. Tad je među ostalim ispričala da se željela razvesti od njega, da je bila u CSS-u i da on nije nikako korigirao svoje ponašanje i sklonost alkoholu iako mu je davala priliku... A što se tiče kobne večeri prisjetila se da je, tijekom horora u stanu koji su slušali susjedi na ulici, preko balkona spustila dijete od 18 mjeseci u ruke susjedu s obzirom na to da je vrata stana muž bio zaključao. Tu večer se, osim na njoj, iživljavao i na vratima koja je izvukao iz svih štokova, pa zatim na stolu u koji je zabio nož...

28. travanj 2024 00:47