StoryEditorOCM
Crna kronikaovih dana pojačane akcije

Ove godine su policajci na području Dubrovačko-neretvanske županije zaplijenili šest tisuća tableta, a to je tek dio ‘ulova‘ različitih droga

Piše DV
29. studenog 2023. - 12:32

U prvih 10 mjeseci ove godine, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirana su 64 kaznena djela iz domene kriminaliteta droga te 625 prekršaja iz Zakona o suzbijanju droga. Što se tiče zapljena droga, evidentirano je 714 zapljena različitih vrsta droga.

Zaplijenjeno je nešto manje od 80 kilograma marihuane, oko 22 kilograma heroina, preko 3 kilograma amfetamina, preko 300 grama hašiša, 414 grama kokaina, gotovo 3 kilograma amfetamina, 128 grama psilocibilnih glijiva i nešto manje od 6 tisuća tableta koje se nalaze na popisu droga. 

Svake godine u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se „Mjesec borbe protiv ovisnosti“ u sklopu kojeg policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provode niz aktivnosti koje imaju za cilj podizanje razine svijesti javnosti na problem svih oblika ovisnosti.

image

Ponovni pronalazak droge – amfetamin

Pu DnŽ/

Kako su priopćili iz Policijske uprave, policijski službenici samostalno i uz partnere održavaju edukativna predavanja o prevenciji ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću te ih upoznaju sa štetnosti uporabe nikotinskih vrećica, e-cigareta i energetskih pića. Predavanja su namijenjena učenicima završnih razreda osnovnih škola te prvih razreda srednjih škola na području naše županije.

Osim toga, pojačana je ulična redukcija na suzbijanju svih nedozvoljenih sredstava koje izazivaju ovisnosti, kao i aktivnosti u prometu te testiranje vozača na prisutnost droga i alkohola u organizmu kao i aktivnosti na graničnim prijelazima u cilju suzbijanja međunarodnog krijumčarenja droga.

Pojačano se kontrolira prodaja i usluživanje alkohola te prodaja cigareta i igara na sreću maloljetnicima i poštivanje gradskih Odluka o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića u Dubrovniku i Metkoviću.

03. svibanj 2024 15:08