StoryEditorOCM
Crna kronikaDOGODILO SE U OREBIĆU /

ODO Dubrovnik donijelo odluku u slučaju Slovenca koji se zadovoljavao pred djetetom

Piše Ahmet Kalajdžić
12. srpnja 2023. - 12:24

Dubrovačko Općinsko državno odvjetništvo izvijestilo je Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku kako su 11. srpnja podigli optužnicu protiv okrivljenika slovenskog državljanina Janeza P. (31). Nakon provedene pravosudne istrage potvrđena je osnovana sumnja da je mladi kuhar iz Domžala počinio kazneno djelo zadovoljavanja pohote pred djetetom mlađim od 15 godina, što je kazneno djelo zbog kojeg može biti osuđen na vremensku kaznu do tri godine zatvora.

Izjavio nam je to glasnogovornik dubrovačkog Županijskog suda i istražni sudac Pero Miloglav. Optuženik do daljnjeg ostaje u dubrovačkom zatvoru u kojem se nalazi zbog opasnosti od bijega i mogućeg ponavljanja istog kaznenog djela.

Podsjetimo, kao gost jednog od kampova u Orebiću, na poluotoku Pelješcu, mladić je spomenuto zadovoljavanje pohote početkom srpnja počinio na štetu 7-godišnje djevojčice iz Poljske koja je u istom kampu boravila na ljetovanju zajedno sa svojim roditeljima. Pri izvršenju kaznenog djela zatekla ga je majka djevojčice koja je, vidjevši kako mladić u WC-a kampa ulazi odmah nakon djevojčice. Odmah je izvijestila upravu kampa, a oni policiju koja je mladića uhitila i privela u Policijsku postaju, a ubrzo potom i dežurnom državnom odvjetniku.

Nismo, međutim, uspjeli doznati kad će na dubrovačkom Općinskom sudu doći i do početka sudskog postupka jer, trenutačno u cijeloj Hrvatskoj još uvijek, već duže od mjesec dana, zbog godinama nagomilanih problema u pravosuđu traje štrajk pravosudnih službenika i namještenika.

06. svibanj 2024 06:28