StoryEditorOCM
Crna kronikaNeviđena drskost

Mladić sklapao ugovore s teleoperaterima na tuđa imena, prevarenima zbog neplaćenih računa sjele ovrhe

Piše DV
17. listopada 2023. - 12:26
Četiri osobe s područja Dubrovnika i Pelješca dobile su uznemirujuću obavijest  ovrhovoditelja/Shutterstock

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik i Policijske postaje Ston 21-godišnjak se sumnjiči za četiri kaznena djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka i jedno kazneno djelo prijevare.

Naime, u kolovozu ove godine na adrese četiri osobe s područja Dubrovnika i Pelješca pristigla je obavijest o prijedlogu za ovrhu pokrenutog od istog ovrhovoditelja, odnosno firme koja se profesionalno bavi naplatom potraživanja, čije je sjedište u Zagrebu.

U sva četiri slučaja ovrha je pokrenuta zbog duga koji je nastao neplaćanjem računa za telekomunikacijske usluge, iako oštećene osobe nikada nisu sklopile ugovor s tim tele operaterima, zbog čega su posumnjali da se radi o kaznenom djelu i slučaj prijavili policiji.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni 21-godišnjak sklapao ugovore s tele operaterima koristeći osobne podatke oštećenih, nakon čega je koristio usluge tele operatera koje troškove nije plaćao zbog čega je tele operater putem ovrhovoditelja pokrenuo postupak ovrhe.

Na opisani način osumnjičeni je pričinio ukupnu materijalnu štetu koja premašuje dvije tisuće eura, te je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

 

 

27. travanj 2024 12:11