StoryEditorOCM
Crna kronikaIŠAO U LOV

Ministar obrane RH Mario Banožić u teškoj prometnoj zadobio nagnječenje mozga. Vozač kombija poginuo

Piše hINA
11. studenog 2023. - 10:16

Ministar obrane Mario Banožić, koji je jutros sudjelovao u prometnoj nesreći kod Vinkovaca u kojoj je jedna osoba poginula, zbog težine ozljeda bit će prebačen u osječki KBC, potvrđeno je vinkovačke bolnice u kojoj je Banožić hospitaliziran nakon prometne nesreće.

image

Mario Banozic
 

Zeljko Puhovski/Cropix

.Ministar je nakon nesreće dovezen u našu bolnicu. Poslije primarnog zbrinjavanja i dijagnostike utvrđeno je da se radi o težim ozljedama, ali one u ovom trenutku nisu opasne po život. No zbog potrebnog neurokirurškog nadzora, jer mi nemamo neurokirurgiju, prevezen je u KBC Osijek- saznaje Jutarnji list od ravnatelje OB Vinkovci, dr. Krunoslava Šporčića.

Ministar Banožić je prebačen u KBC Osijek zbog težine ozljeda, a kako doznajemo ima kontuzije u predjelu glave, ozljede prsnog koša i prijelom noge. Najozbiljnije su mu ozljede glave. Na trenutke je kontaktibilan, a na trenutke nije. U automobilu je bio sam. Prema preliminarnim i neslužbenim podacima, kod Banožića nije utvrđena alkohola, a navodno je bio na putu u lov.

24 sata piše da je ministar Banožić vozio svoj osobni automobil Jeep. Do nesreće je došlo kada je obilazio kamion pa se sudario s kombijem, a na cesti je bila gusta magla.

Ravnatelj Opće bolnice Vinkovci Krunoslav Spočić dao je izjavu o zdravstvenom stanju ministra Marija Banožića.

- U našu bolnicu je zaprimljen gospodin Mario Banožić nakon prometne nesreće. Nakon primarne obrade i zbrinjavanja utvrđeno je da se radi o težim tjelesnim ozljedama, koje u ovom trenutku nisu bile opasne po život. A zbog potrebe za neurokirurškim nadzorom i opservacijom prebačen je u KBC Osijek. Imao je teže tjelesne ozljede, tipa nagnječenje mozga, ali cijelo vrijeme je gospodin Banožić bio pri svijesti, u kontaktu, ali su teške tjelesne ozljede, kazao je dr. sc. Krunoslav Šporčić, ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci. Upitan o tome je li vozač kombija preminuo na mjestu, rekao je samo kako je jedina osoba koja je dovedena u bolnicu ministar Banožić.

U tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva iz Vukovara.

- Ministar obrane Mario Banožić ima teške tjelesne ozljede, a po prvim procjenama liječnika izvan je životne opasnosti. Liječnička pomoć pružila mu se u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci te će biti sada prebačen u KBC Osijek - poručio je glasnogovornik Vlade Marko Milić povodom teške prometne nesreće koja se dogodila jutros kod Vinkovaca.

image

.

Ivan Peric/Cropix

Prema neslužbenim informacija koje doznaje Jutarnji list, ministar Banožić ima kontuzije u predjelu glave, ozljede prsnog koša i prijelom noge. Na trenutke je kontaktibilan, a na trenutke nije. U automobilu je bio sam. Prema preliminarnim i neslužbenim podacima, kod Banožića nije utvrđena alkohola, a navodno je bio na putu u lov.

Prometna nesreća dogodila se na izlazu iz Vinkovaca, a uz ministra Banožića koji je bio u osobnom automobilu u nesreći je sudjelovao i vozač kombi vozila, koji je smrtno stradao.

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, vozač kombija je 40-godišnjak iz Privlake. Riječ je o vlasniku obrta za građevinske radove, koji je vjerojatno išao na gradilište prema Vinkovcima. Iza njega su ostalo supruga i dvoje maloljetne djece.

 

image

.

Ivan Peric/Cropix

- Mogu potvrditi, kako su Ministarstvo obrane i Ministarstvo unutarnjih poslova i priopćili, da je ministar obrane Mario Banožić jutros sudjelovao u prometnoj nesreći kod Vinkovaca, u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. Ministar ima teške tjelesne ozljede, po prvim procjenama liječnika izvan je životne opasnosti. Liječnička pomoć pružila mu se u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci te će biti sada prebačen u KBC Osijek. U tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru - poručio je glasnogovodnik Vlade.

image

.

Ivan Peric/Cropix
image

.

Ivan Peric/Cropix
image

.

Ivan Peric/Cropix
image

.

Ivan Peric/Cropix
image

.

Ivan Peric/Cropix
image

.

Ivan Peric/Cropix
image

.

Ivan Peric/Cropix
26. travanj 2024 12:49