StoryEditorOCM
Crna kronikaPOČINITELJ ZNAKOVITOG NADIMKA

Istražni zatvor mladiću (23) koji je zapalio skupocjeno i luksuzno vozilo dubrovačkog poduzetnika! Grubišić: ‘Pravosuđe treba odraditi svoj dio posla!‘

Piše Ahmet Kalajdžić
7. kolovoza 2023. - 11:27

Zbog toga što je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, na zahtjev zamjenice dubrovačkog općinskog državnog odvjetnika, dežurni sudac istrage Istražnog centra Županijskog suda u Dubrovniku odredio je za A.M. (23), zvanog ‘Raketa‘, iz Dubrovnika istražni zatvor u trajanju do 30 dana.

Vatreno u Riječkoj: U Solitudu izgorio Mercedes S-klase! Policija potvrdila da je požar podmetnut

Naime, A.M. se tereti da je općeopasnom radnjom izazvao opasnost za imovinu većeg opsega, te je počinjenim kaznenim djelom prouzročio imovinsku štetu velikih razmjera. Konkretnije, mladić se tereti da je malo iza ponoći 11. siječnja ove godine u naselju Solitudo došao do zgrade u Riječkoj ulici broj 15 iza koje se nalazilo luksuzno osobno vozilo ”Mercedes S-klase”. Vozilo je potom polio lakozapaljivom tekućinom i šibicom ga zapalio. Od posljedica požara vozilo je u znatnoj mjeri izgorjelo, odnosno kako je nakon uviđaja u siječnju rečeno ”prije dolaska vatrogasaca požar na vozilu ugasili su sami građani, ali je prije toga skupocjeno vozilo izgorjelo oko polovice".

image
Tonći Plazibat/Cropix

Vrijednost vozila iznosila je oko 160 tisuća eura, a kao vlasnik se vodila tvrtka ”OTP Leasing”. Inače, vozilo je koristio Dragan Grubišić koji nije želio komentirati uhićenje i određivanje istražnog zatvora, dodajući kako ”nakon policije sad i pravosuđe treba odraditi svoj dio posla”.

Kako smo doznali, mladić je osobno priznao počinjeno kazneno djelo i nije se protivio određenom istražnom zatvoru. Ipak, izrazio je žaljenje zbog onog što je učinio.

image
Tonći Plazibat/Cropix

Inače, doznali smo kako je do Riječke ulice i vozila kojeg je potom zapalio s neregistriranim motociklom marke ”Piaggio Beverly” stigao iz smjera lučice Orsan i ulice Ivana pl. Zajca. Njegovo priznanje potkrepljuju i snimke nadzornih kamera, a neslužbeno smo uspjeli doznati kako je pritvorenik od strane sudaca dubrovačkog Općinskog suda već kolovoza 2020. i travnja 2021. godine pravomoćno osuđivan zbog dva kaznena djela prijetnji. također, u veljači ove godine osuđen je i za počinjeno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, temeljem čega je sudac istrage zaključio kako kod mladića postoji visoki stupanj kriminalne volje i upornost u činjenju kaznenih djela, što također ukazuje i na mogućnost da bi ostankom na slobodi mladić mogao nastaviti s činjenjem takvih i sličnih kaznenih djela, tako da je određivanje istražnog zatvora smatrao nužnom i opravdanom.

28. travanj 2024 21:06