StoryEditorOCM
Crna kronikaČekićem na mladiće

Gabela Polje: "Bilo je samo pitanje vremena kad će se nešto takvo dogoditi. Tamo je prije 20-ak godina počinjeno ubojstvo!"

Piše Silvia Rudinović
27. veljače 2024. - 12:07

Stanovništva Gabela Polja, maloga mjesta u Bosni i Hercegovini, na samoj granici s Hrvatskom, šokirani su događajem koji se u dogodio u ugostiteljskom objektu u nedjelju, u noći, oko jedan sat.

- Tu vam se prije nekih 20-ak godina dogodilo ubojstvo. Do toga dana, svi smo mi tamo zalazili nakon mise i navačer, pa tako i ja osobno sa svojim društvom. Otada sam možda bio nekoliko puta, kad je igrala hrvatska reprezentacija - kaže Danijel Ilić, predsjednik Mjesne zajednice Gabela Polje koja administrativno pripada Gradu Čapljina, BiH.

Kako su priopćili iz policije, osumnjičeni živi u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta u Gabela Polju te je revoltiran bukom odgurnuo i oborio na tlo 23-godišnjeg hrvatskog državljanina, nakon čega mu je čekićem zadao više udaraca u predjelu glave. U obranu oštećenog je priskočio 19-godišnjak, također hrvatski državljanin, koji se s oštećenim nalazio u društvu, ali je osumnjičeni tada čekićem ozlijedio i njega.

image
Denis Jerkovic/Cropix

Oštećeni su zatražili liječničku pomoć u zdravstvenoj ustanovi u Metkoviću odakle su upućeni u dubrovačku bolnicu gdje je pregledom utvrđeno kako je 23-godišnjkak zadobio lakše tjelesne ozljede, a 19-godišnjak teške tjelesne ozljede. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 56-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

- Bilo je samo pitanje vremena kad će se nešto takvo dogoditi. Svi smo zgroženi, a mišljenja su podijeljena. Nitko ne opravdava događaj. Kako ljudi pričaju, ima tu obostrane krivice - kaže sugovornik i poručuje: "Bilo je pitanje dana kad će se dogoditi neki incident, neko zlo. Nasreću, nije završilo tragično".

30. travanj 2024 03:11